1 Tırsan Banner

 

Elektrikli Mercedes Econic kamyon

Daimler Trucks, bataryadan aldığı elektrikle çalışan alçak tabanlı eEconic kamyonunu geliştirdi ve kamyon müşterilerinde 2021 yılından itibaren denenecek. Elektrikli Econic kamyon daha çok belediyeler için geliştiriliyor ve müşterilerde günlük çalışmalara katkı sağlayacağı belirtiliyor. Elektrikli Actros çekici ile de aynen böyle yapılmıştı. Elektrikli Actros çekici müşterilerin filolarında tam iki sene kullanılarak son haline getirilmişti. Müşterilerde elde edilen deneyim ile de eEconic elektrikli kamyon 2022 yılından itibaren piyasaya verilecek.

 

Yeni eEconic kamyon temeli elektrikli eActros çekici üzerinden geliştirildi

eEconic kamyon, elektrikli eActros çekici temelinde geliştirildi ve dağıtım nakliyesinde kullanılmak üzere geliştirildi. eEconic kamyonun 2021 yılından itibaren seri üretime geçeceği düşünülüyor. Elektrikli kamyon ilk olarak 6×2 /N NLA konfigirasyonunda pazara sunulacağı ve daha çok belediyelerin atık toplama işinde kullanılacağı belirtiliyor.

Mercedes-Benz eEconic şehir içinde kullanılacak

Şehir içinde atık toplamada kullanılacak olan araç kısa ve sabit planlanmış güzergahlarda en fazla 100 kilometre mesafe gidecek. Kalabalık trafikte ve stop and go oranı yüksek sürüşler bu bataryalı kamyon için biçilmiş kaftan oluyor. Öngörülü bir şekilde kullanılarak araç fren yaptığında reküperasyon sistemi sayesinde elde ettiği elektrik enerjisini bataryasında sürüş için depolayacak. Bu sayede Econic kamyonun menzili ve etkili kullanımı çok daha iyi olacak.

Emisyonsuz Daimler kamyon ve otobüsler 2039 yılına kadar yollara çıkacak

Daimler Trucks and Buses bölümünün, E-Mobilite grubunda yönetici olan Gesa Reimelt ; Şirket bünyesinde 2039 yılına kadar tüm yeni çekici, kamyon ve otobüsler ana pazarlara emisyonsuz olarak sunulacak. Şirket küresel platform stratejisine göre elektrikli araçlarda da dünya çapında standart teknolojiler ve araç mimarileri üzerine çalışmaya devam ederek, ortaya çıkan sinerjiler ile gelişimi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyor. Bu yüzden eEconic kamyon, eActros çekici temelinde filolarda yoğun bir şekilde kullanılıyor ve 2021 yılından itibarende fabrikada seri üretimine geçilecek.

eEconic kamyonun özellikleri

Elektrikli güç aktarım/tahrik sistemi hiçbir emisyon üretmiyor ve hiç ses çıkarmıyor. Kamyon bu özellikleri sayesinde şehir içinde yaşayan insanların yaşam kalitesine olumlu katkıda bulunuyor ve kendi ekibine de olumlu bir etkisi oluyor. Alçak tabanlı konumlandırılmış, DirectVision sürücü kabininde panoramik camlar bulunuyor ve aynı zamanda yolcu koltuğunun kapısı da cam pencereli. Bu sayede sürücü doğrudan yayalar ve bisikletliler ile göz temasında bulunabiliyor. Bu sayede çok daha güvenli bir trafiğe katkıda bulunuluyor. eEconic kamyonda birçok akıllı güvenlik asistanı ve sistemi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi ise sağa dönüş asistanı. Sürücü ve ekip üyesi araca çıkmak için yalnızca iki basamak kullanıyor ve sağ kapıdan binip iniyorlar. Bu sayede olası kazaların da önüne geçilmiş olunuyor. Konforlu bir kabin yüksekliğine sahip ve burada sürücü ayakta durabiliyor. Bu yükseklik sayesinde sürücü rahat bir şekilde koltuğuna geçebiliyor.

eActros elektrikli çekicinin menzili 200 kilometre ve müşterilerin deneme sürüşünde, Almanya ve İsviçre’de kullanılıyor. Bu araçta müşterilere ilk deneme sürüş teslimatı 2018 yılında yapılmıştı. ABD’de orta ağırlıktaki Freightliner eM2 kamyonlar ve ağır vasıta olan Freightliner eCascadia çekiciler ise yoğun bir şekilde müşterilerin filolarında kullanılıyor. 140 adetten daha fazla FUSO eCanter kamyon ise dünya çapında şehirlerde; New York, Tokyo, London, Amsterdam, Paris ve Lizbon’da müşterilerin filolarında kullanılıyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar