Volvo Trucks e-mobilete ve elektrikili kamyonlara yönelik çalıma, ürün geliştirme ve farklı sektörlerin ağır çalışma koşullarına denemelerini sürdürüyor. Volvo’nun arge ve ürün geliştirme çalımalarında saha kullanımları sonunda alınan sonuçlar belirleyici etkenler arasında yer alıyor. Kapalı ocak galeri işletmeciliği yapılan madencilik ortamlarında kamyon taşımacılığı elektrifikasyonu için işbirliği yapıor. Kamyonların çalıştığı gelerilerde fosil yakıtlar ve alternatif yakıtlar ortama zehirli gazlar ve CO2 salıyor. Galerilerdeki nem ve hava koşullarıda kamyonlar içinde açık hava koşullarına göre farklı yıpratıcı etkilere sahip. Volvo Truck ve Boliden Madencilik işbirliği maden kamyonları alanıda yeni çözüm örneği oluşturacak.
Dünyanın ilk madencilik şirketlerinden biri olan Boliden, 2023’ten itibaren ağır yer altı taşımacılığı için daha güvenli ve sessiz bir çalışma ortamı için seri üretilen elektrikli kamyonları kullanmaya başlayacak. Bir Volvo FH Electric, kaya cıvatalarını ve diğer ekipmanları madene taşımak için kullanılacak. ve 2023’te hizmete girecek. İlk kamyonun deneyimine dayanarak, daha sonra başka bir Volvo FH Electric kullanılacak işletme ve yeraltında kaya ve cevher taşımacılığı için kullanılacak.Konu ile ilgili olarak Volvo Trucks bir basın bülteni yayınladı. Bültende aşağıdaki bilgiler yer aldı.
Madencilik sektörü, birçok oyuncunun iklim ayak izi düşük metaller sağlamak için daha sürdürülebilir üretime geçtiği, hızla değişen bir sektör. Diğer birçok madende olduğu gibi, dizel araçlardan çıkan egzoz gazları, Boliden’in madenlerinde en büyük karbondioksit emisyonlarını üretiyor. Şirket, CO2 emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ediyor. Boliden’in iklim hedeflerine ulaşması için, diğer şeylerin yanı sıra ulaşımın elektrikli hale getirilmesi gerekiyor.
Volvo Trucks’ın proje yöneticisi Jessica Lindholm, maden taşımacılığındaki azaltılmış karbondioksit emisyonlarının, aynı zamanda CO2 emisyonlarımızı da azalttığımız anlamına geldiğini, çünkü kamyonlarımızda madencilik endüstrisinin hammaddelerinin kullanıldığını söylüyor. Bu, çok zorlu taleplerin olduğu bir ortamda heyecan verici bir işbirliği. Bir madende, araçları aşındıran dik yokuşlar, ağır yükler ve nemli hava vardır. Boliden ile iş birliği, elektrikli kamyonların yer altına sürüldüklerinde nasıl çalıştıkları, örneğin aktarma organları ve pillerin nasıl etkilendiği hakkında bize değerli bilgiler verecek.
Volvo ile iş birliğini, teknolojiyi ilerletmek ve aynı zamanda operasyonlarımızı fosilsiz yer altı taşımacılığına geçiş için nasıl uyarlayacağımızı öğrenmek için harika bir fırsat olarak görüyoruz. Kamyonların en büyük yararı, hem emisyonlar hem de çalışanlarımız için çalışma ortamı açısından daha sürdürülebilir bir madene katkıda bulunacak olmalarıdır. Boliden proje müdürü Dennis Forslund, ayrıca, elektrikle çalışmanın geleneksel bir dizel motordan daha verimli olması ve yokuş aşağı yokuşlarda motor freni sırasında üretilen elektriğin kullanılmasının mümkün olması nedeniyle madenin toplam enerji ihtiyacının azaldığını söylüyor.
İLGİLİ HABERLER: