Güney Kore’nin CO2 emisyonlarını azaltma ulusal planı çerçevesinde Karayolu ulaşımını elektriklendirmek, emisyonları azaltmak için harcamalar yapıyor. Güney Kore’de kentsel dağıtım ve atık bertarafından bölgesel taşımacılık ve inşaat trafiğine kadar pek çok taşıma ihtiyacının elektrikli hale getirilebileceğini ve Güney Kore kamyon pazarında yer almak gerektiğini kararı ile hareket ediyor.
Volvo Trucks’ın hedefi, 2030 yılına kadar dünya çapında sattığı yeni kamyonların %50’sinin elektrikli olmasını hedefliyor. 2019 yılında tamamen elektrikli kamyon üretimine başladığından beri şirket, dünya çapında 38’den fazla ülkede 4.300’den fazla elektrikli kamyon sattığını açıklıyor. Volvo Trucks, elektrikli ağır kamyonların seri üretimine başlayan ilk küresel üreticiydi ve toplam altı elektrikli ağır kamyondan oluşan geniş bir elektrikli ürün yelpazesine sahip. Başlangıçta bu modellerden üçü Güney Kore’de satılacak.
Volvo Trucks International Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, “Güney Kore’de ağır elektrikli kamyon satmaya başlamak için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz. Güney Kore’de ağır hizmet kamyonlarında %22 pazar payıyla, ulaşım sektörünün CO 2 emisyonlarını azaltmak için oynanacak önemli bir oran. Çoğu ülkede durum benzer,” diye açıklıyor. “Elektrikli kamyonların çok iyi çalıştığı kısa mesafelerde büyük miktarda mal taşınıyor. Bu nedenle, genişletilmiş bir şarj istasyonları ağı geliştirildiğinde, daha da fazla ulaşım elektrikli hale getirilebilir. Herhangi bir ülkede elektriğe geçiş hızının büyük ölçüde yetkililerin aldığı kararlara bağlı olduğu açık. Elektriğe geçişin ne kadar hızlı ilerlediğini etkileyen birçok farklı faktör var. Elektrikli kamyonlara geçişe öncülük eden ülkelerde, ilerici hükümetlerin elektrikli kamyonların benimsenmesini büyük ölçüde hızlandırmak için ekonomik teşvikleri hedeflenen vergiler ve şehirlerdeki çevre bölgeleri ile birleştirdiğini görüyoruz” diyor