ZF elektrikli römork konsepti

ZF’nin elektrikli treyler konsepti, sektörün ilgisi arttıkça ilgi görüyor. ZF’nin Ticari Araç Çözümleri (CVS) bölümünün, treyler imalatçılarına ZF’nin AxTrax 2 elektrikli aksını da içeren tam entegre bir yürüyen aksam sistemi sunmak üzere BPW ile işbirliği yapacağını duyurmasıyla, elektrikli treylerlerin avantajlarını filo operatörlerine ulaştırmak bir adım daha yaklaştı.

ZF’nin elektrikli treyler teknolojileri yüzde 16’ya kadar yakıt ve CO2 tasarrufu sağlayabiliyor ve Plug-In Hibrit versiyonuyla bu oran yüzde 40’a kadar azaltılabilir. Bu sisteme Aks üreticisi BPW ve treyler üreticileri Kässbohrer ve Krone’nin de katılmasıyla sektörün ilgisi artıyor.

ZF’nin treyleri elektrikli hale getirmeye yönelik öncü konseptinin en son versiyonu, Karlsruhe’de (Almanya) NUFAM ticari araçlar fuarında sergilenecek. ZF elektrikli treyler çözümü, ZF’nin AxTrax 2 elektrikli aksının enerji geri kazanımı ve çekiş desteği için modüler akü sistemi kutusuyla entegre edilmesiyle mümkün oluyor. Sistem, frenlemeden elde edilen enerjiyi geri kazanma yeteneği sayesinde, ağır hizmet tipi bir dizel kamyonu etkili bir şekilde hibrit bir araca dönüştürerek yüzde 16’ya kadar yakıt ve CO2 tasarrufu sağlayabilirken, isteğe bağlı fişli varyant da yüzde 40’a kadar tasarruf sağlayabilir. Treyler ayrıca menzillerini genişleterek sıfır emisyonlu elektrikli ağır kamyonlara da fayda sağlıyor.

ZF’nin elektrikli treyler konsepti, sektörün ilgisi arttıkça ilgi görüyor. ZF’nin Ticari Araç Çözümleri (CVS) bölümünün, treyler imalatçılarına ZF’nin AxTrax 2 elektrikli aksını da içeren tam entegre bir yürüyen aksam sistemi sunmak üzere BPW ile işbirliği yapacağını duyurmasıyla, elektrikli treylerlerin avantajlarını filo operatörlerine ulaştırmak bir adım daha yaklaştı. Önde gelen iki treyler üreticisi Kässbohrer ve Krone de ZF’nin öncü elektrifikasyon sistemini uygulamaya başlayacak. Bugün NUFAM ticaret fuarında yapılan bu duyuru, şirketlerin ZF’nin öncü elektrikli treyler teknolojilerini ürün yelpazelerine entegre etme sürecini başlatacağını gösterecek.

ZF elektrikli treyler programından sorumlu Dr. Bernd Meurer

“Römorkların elektrifikasyonu, çok yakın gelecekte karayolu yük taşımacılığını karbondan arındırmak için yenilikçi bir çözümdür” dedi. “Yeni yaklaşım, yalnızca kamyon tarafından çekilmek yerine ek çekiş sağlarken yakıt tasarrufu sağlıyor, CO2 emisyonlarını azaltıyor ve sürdürülebilirliği artırıyor.
“Sektör liderlerinin sistemimizi benimsemesi, üreticilerin ve filo operatörlerinin farklı gereksinimlerine ve çeşitli uygulamalarına uyacak şekilde uyarlanabilecek hafif ve modüler bir sistem geliştirmede doğru konsept yaklaşımını benimsediğimizi gösteriyor.”

ZF elektrikli treyler teknolojisinin avantajı
Bu duyuruyla müşteriler, ZF’nin fren kontrolü ve elektrifikasyon sistemlerini, 210 kW’a kadar sürekli güç ve 26.000 Nm’ye kadar güç geri kazanımı ve çekiş desteği sağlayan AxTrax 2 elektrikli aks sistemi gibi yenilikçi teknolojilerle birleştirme konusundaki uzmanlığından yararlanabilecekler.

ZF sistemi, üreticilerin elektrikli teknolojileri kendi treyler platformlarında daha kolay birleştirmelerine olanak tanıyan son derece entegre bir çözüm olarak tasarlanmış.

Sistem, %16 oranında yakıt ve CO2 tasarrufu sağlamak amacıyla aküleri yeniden şarj etmek için frenleme enerjisi geri kazanımından yararlanırken, Plug-in Hybrid versiyonu içten yanmalı motorlu bir kamyonla birleştirildiğinde %40’a ulaşabiliyor.

ZF’nin elektrikli treyler çözümü, geleceğin standartlarını karşılayacak ve ulusal ve bölgesel düzenlemelere uyacak şekilde tasarlandı. Düzenlilik sınıflandırması alındıktan sonra ilk elektrikli römorkların AB yollarında kullanılması bekleniyor.

ZF yeni ürününü 21/24 Eylül tarihleri arasında Almanya Nufam fuarında sergileyecek. Yen ürünle ilgili bülten de aksla ilgili olarak Avrupanın önemli aks ve treyler üreticilerinin görüşlerine de yer verildi.

BPW Treyler Çözümleri ve Mobilite Hizmetleri İş Birimi Genel Müdürü Thore Bakker

“Her treylerin güvenilebilecek bir şasiye, süspansiyona ve fren teknolojisine ihtiyacı vardır. 7,5 tonluk kamyonlara yönelik akslarımız ve soğutmalı kamyonlara yönelik jeneratör akslarımızla, elektrikli tahriklerin entegrasyonu konusunda hali hazırda oldukça fazla deneyime sahibiz. Bu nedenle, aktarma organları konusunda uzmanlığa sahip ZF’nin, yarı treylerler için geri kazanım ve çekiş desteği için AxTrax 2 akslı, treyler imalatçıları tarafından kolayca monte edilebilen ve tamamen güvenilir, sağlam ve yüksek düzeyde mühendislik gerektiren bir yürüyen aksam çözümü sunmak üzere BPW ile işbirliği yapması son derece mantıklıdır. ”

Kässbohrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken

“Gelecek 125 yıla”, treyler sektörünün sürdürülebilirliğe doğru ilerlemesi için geniş bir inovasyon ekosistemi ve ortaklıkların önemini vurguluyoruz. Ödüllü, daha uzun ve daha ağır araçlarla sektörümüzü destekliyoruz. intermodal ürün yelpazemiz ve halihazırda test edilmiş elektrikli soğutucularımız. Yeni sistemin teknik entegrasyon zorluklarını güvenli ve verimli bir şekilde ilerletmek için kanıtlanmış inovasyon yeteneğimize ve mühendislik yetkinliğimize yatırım yapmaya kararlıyız. ZF ve tüm ortaklarımızla elektrifikasyonu daha da ileriye taşıyacak işbirliğimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Taşımacılık sektörünün tüm sektörlerini kapsayacak bir uygulama.”

Krone Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Stefan Binnewies

“ZF ve Krone, kalite, sürdürülebilirlik ve yenilikçi teknolojiye bağlılık gibi benzer özellikleri paylaşıyor. Krone, çok önceden, karayolu taşımacılığında karbondan arındırma hedeflerini karşılamanın bir yolu olarak treylerlerin elektrikli çekiş desteği sağlamasına yönelik olası seçenekleri araştırdı ve bunlara yatırım yaptı. ZF ve BPW gibi sektörün köklü ortaklarının, treyler OEM’leri olarak Treyler Sistemlerimize entegre edebileceğimiz yenilikçi çözümler sunarak daha sürdürülebilir lojistiğe dönüşümü desteklemek için bir araya geldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Krone olarak geleceğin zorluklarını ancak birlikte karşılayabileceğimize, müşterilerimiz için en iyi çözümleri üretebileceğimize inanıyoruz.”

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar