Krone’de yapay zeka

Krone ürün ve süreç kalitesi, performans ve kullanılabilirlik açısından optimizasyon seçeneklerini analiz etmek için yapay zeka (AI) kullandığını duyurdu. Değer zinciri boyunca hata yönetiminin araştırma amacına yönelik olarak, Krone proje ekibi dört özel kullanım durumu tanımladığı bildirildi.

Kronetarafından İAA öncesi yayınlanan bir büsın bülteninde şirketin üretim ve ürün takip süreçleri ve bu süreçlerde öngörüde bulunmaya yönelik yapay zekadan yararlanıldığı bilgisi verildi. Bildiride Krone proje ekibi yapıy zekanın kullanımı ile ilgili olarak dört somut kullanım durumu tanımladığı, değer zinciri genelinde hata yönetiminin araştırma hedefi göz önüne alınıyor

Üretim

Krone Cool Liner’ların üretildiği Lübtheen’de üretimle ilgili bir çalışma yürütülüyor. “Öngörülü kalite” açısından amaç, üretimde ürün kalitesini tesis parametreleri veya çevre koşulları gibi gözlemlenebilir girdi değişkenleri temelinde tahmin etmektir. Bu şekilde, beklenen kusurlar erken bir aşamada tespit edilebilir ve proses parametreleri optimize edilerek giderilebilir.

İkinci kullanım Kalite İçin

Werlte’deki kalite güvencesinin hata yönetimi ile ilgilidir. “Yapay zeka (AI) yardımıyla, kusur yönetimi ve şikayet alanlarında hassas bir erken uyarı sistemi kuruyoruz. Bu, tüm şikayet verilerinin kaydedildiği ve örneğin kusur tepe noktalarının oluşup oluşmadığı gibi algoritmaların hesaplandığı anlamına geliyor. Bir üründe veya bir bileşende. Bunlar önemli kusur birikimleridir. Olası bir sorun şüphesi doğrulanırsa, ürün uzmanları sorunu yakından inceler ve sonraki eylem planına karar verir,” diye açıklıyor proje yöneticisi Felix Krone İş Merkezi’nden Bartels, “Değer zinciri, analiz araçlarını sağlar ve verilerden uzman departmanlardaki çalışanlar için eylem önerileri çıkarır. Amaç bir karar destek sistemi geliştirmektir. Ancak karar verme yetkisi, her zaman çalışanın yanındadır. Tavsiye edilen eylemi teknik veya ekonomik bağlama yerleştirebilecek ve buna göre değerlendirebilecek olan sadece onlardır.

Krone Telematik Box

Akıllı öngörüde diğer iki kullanım durumu ise Krone Telematik Box’a odaklanıyor. Toplanan telematik verilerinin başka dijital hizmetler için ne ölçüde kullanılabileceğini belirlemek için bir analiz yürütülüyor. “Telematik Box’ın dijital hizmetlerini sorguluyor ve örneğin rapor verilerinin daha net ve basit bir şekilde sunulup sunulamayacağını kontrol ediyoruz. Ayrıca, telematik verilerini temel alan daha kullanışlı özellikler geliştirmek istiyoruz. A’dan B’ye malların taşınması daha da şeffaftır. Örneğin, kötü yol koşulları nedeniyle, taşınan malların kalitesi üzerinde muhtemelen etkisi olabilecek ani frenleme veya aracın güçlü titreşimlerinin kaydedilmesi burada düşünülebilir. Bir ulaşım rotası için belirli CO2 puanını göstermek de düşünülebilir. Bu, özellikle sürdürülebilirlik yönleri düşünüldüğünde giderek daha önemli hale geliyor,” diye bildiriyor Felix Bartels.

Öngörülü Bakım

Son olarak, Krone birkaç yıldır “öngörülü bakım” konusuna odaklanıyor. “Buradaki ana konu, olası treyler duruş sürelerini proaktif olarak en aza indirmektir. AI, örneğin, aşınan bir parçanın öngörülebilir bir süre içinde arızalanma olasılığının çok yüksek olduğu konusunda uyarırsa, bu parça, bir sonraki fırsatta doğrudan değiştirilebilir. Önceden planlanmış bir bakım,” diye açıklıyor Felix Bartels.

Krone’de Ağustos 2021’den bu yana toplam 15 çalışan değer zinciri projesi üstünde çalışıyor. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı (BMWK) tarafından “Yeni Araç ve Sistem Teknolojileri” programı kapsamında finanse edilen araştırma projesinin toplam üç yıl sürmesi planlanıyor.

Proje katılımcıları Krone ve Aachen Üniversitesi’ndeki Takım Tezgahı Laboratuvarı WZL, Fraunhofer Üretim Teknolojisi Enstitüsü IPT ve MAN Truck & Bus SE, i2solutions GmbH, DATAbility GmbH ve IconPro GmbH şirketleri ile koordine ediyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar