ARÜSDER İstanbul toplantısı

Araç ve Araç Üstü ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER) başlattığı bölge ziyaretleri ve toplantılar devam ediyor. Arüsder son toplantısını 8. Ekim.2021’de İstanbul’da Pendik’de gerçekleştirdi. Topantı Boyama teknolojileri ve kumlama konusunda 50 yıllık ticari geçmişi ile dünyanın tanınan markalarından birisi olan SAPİ Grubun Türkiye ortağı SAPİ Yüzey Teknolojileri ev sahipliğinde yapıldı.

Arüsder’in Tedarikçi-imalatçı buluşması kapsamında hem sektörel dayanışmayı hem de üye sayısını artırmayı amaçlayan geziler son derece faydalı bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Toplantılara katılımcı sayısının ve tedarikçilerin buluşma taleplerinin artması yeni dönemin çalışmalarının dikkat çekici yönünü oluşturuyor.

Arüsder İstanbul Toplantısına Başkan Musa Ertunç ikinci Başkan Yaşar Kılıç, yönetim kurulu üyeleri Erdinç Kozanoğlu, Veli Yağcı dernek üyesi firma temsilcileri katıldılar.

ARÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertunç İstanbul toplantısı konuşmasında çalışmaları hakkında bilgi verdi:

“Öncelikle Sayın Çiğdem Arslan’a nazik davetleri, sayın Marcel Fertl’in pandemi döneminde Almanya’dan bizimle beraber olmak için buraya gelmesine, tüm Sapi ekibinin hem ev sahipliği hem de teknik konulardaki çabalarına şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizin yönetim grubunun ve bize inanarak görev teslim eden, bölge ziyaretlerimizde yoğun bir ilgi ve katılım gösteren ARÜSDER ailesine sonsuz teşekkür ediyorum.

Bu organizasyonlar bizim için çok önemli. Top yekün bir kalkınma hamlesi başlattık. Üye sayımızı artırıyoruz. Resmi kurumlarda ve bakanlık düzeyinde ziyaretlerimizi yaparak sektörümüzün kronikleşmiş dertlerine çare arıyoruz. Devletimize, milletimize, sanayicimize, elemanlarımıza ve ülkemize inanıyoruz. Birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Bunun için çalışmak gerek, çalışıyoruz. Bunun için yatırım yapmak gerek, yapıyoruz, yapacağız. Sektörümüzü hak ettiği yerlere elbirliği ile getireceğiz.

Geçtiğimiz haftalarda kronik dediğimiz sıkıntılarımız için önemli gelişmeler kaydettik. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Hasan Büyükdede’yi makamında ziyaret ederek konularımızı aktardık. TSE Başkanımızı Sayın Adem Şahin ile görüşerek himayelerinde çözüm odaklı çalışmalar başlattık.

Önümüzdeki sene projeksiyonumuzda hemen hemen hazır. 2022 bizim için çok hareketli ve verimli bir yıl olacak. Kısmet olursa üç güzide derneğin TAİD-TREDER-ve ARÜSDER olarak 10.Şubat 2022’de çok önemli bir zirve gerçekleştireceğiz.  Zirve ve fuar hazırlıklarımız sürüyor.

SAPİ Yüzey Teknolojileri

Sapi Gurup Türkiye Treyler ve Üstyapı sektörü ile çalışmaya öncelik veriyor. Bu öncelik bir işareti olarak Arüsder toplantısında Sapi Almanya Genel Müdürü Marcel Ferti ile birlikte Sapi Türkiye üretim ve saha ekibi temsilcileri katıldılar.
SAPİ Yüzey Teknolojileri Genel Müdürü Çiğdem Arslan

Arüsder toplantısına ev sahipliği yapan Sapi Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Arslan toplantıda Sapi tanıtım ve Sapi kumlama, astarlama, boyama, sistemlerinin endüstriye ve müşterilere sağladığı değerler, avantajlar ve Sapi’nin çalışma ülkeleri ile ilgili sunumu gerçekleştirdi.

Sunumda “Uzun yıllara dayanan deneyim ve yetkin kadrolarla hali hazırda ikisi ülkemizde olmak üzere muhtelif ülkelerde 4 fabrika, 6 şirket ve 100 kadar bayisi ile faaliyette olan SAPİ markasını Türkiye’de temsil etmekten belli ürün gruplarını buradan Almanya’ya ihraç etmekten gurur duyuyoruz. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışı satışlarda da iyi bir çizgi yakaladık. Bizim için müşteri kavramı yoktur. Bizler iş yaptığımız firmalara iş ortağı sıfatıyla bakıyoruz. Onun için de; ön görüşme aşamasındaki fiziblite , raporlama ve devamında hangi ürünün ihtiyacı karşılayacağı ve montaj sonrası takip ile istenilen sonuçların elde edilip edilmediğinin, gereken revizyonların yapılarak amaca ulaşılana kadar destek çabalarımızla son derece güzel bir trendde gidiyoruz.

Almanya ve Macaristan fabrikalarımıza ilaveten ülkemizde Kocaeli ve Ankara’daki fabrikalarımızla ihtiyaca cevap veriyoruz. Sadece yurt içi değil Avrupa başta olmak üzere Rusya ABD ve Ortadoğu’ya hizmet vererek her geçen gün daha da büyüyoruz. Temel felsefemiz her zaman iş yaptığımız insanların yakında olmak. Kullanılan boya veya malzeme istediğiniz kadar kaliteli olsun, yeterli bilgi ve hak ettiğince bir yüzey işlem olmazsa sonuç istediğiniz gibi olamaz. Bu noktada bizim yetkin bir ekiple çalışmamız gerçekten sonuçlar açısından çok önemli. Ticari ve insani her anlamda sürdürülebilirlik ancak iyi niyet, güven ve ortak çabalarla olacaktır.

Bugün burada uzun soluklu bir iş birliğinin temeli atılıyor. Çok değerli ortağım Marcel Fertl’in bugün burada olması duyduğu inancımızın bir ifadesidir.” dedi.

Sunum sonrası yapılan bilgilenme ve , iletişim gelişimine yönelik soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde Sapi’nin çalışmaları, kurduğu sistemler, boyama süreçlerinin ve boya kalitesinin önemi, tesis kurma ve işletme maliyetleri, boyama maliyetleri ve kalitenin sağlanması, boya tesislerinde tesis bakımı, güvenlik ve çevre konularında sorulara cevaplandı. Sektör temsilcileri saha uygulama ve pazara yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar