BPW’nin üst düzey kadrosu 125. yıl kutlamaları kapsamında, çözüm ortakları ve müşterilerle yapılan ziyaretler kapsamında Türkiye treyler sektörünün önderi ve ürün, satış ve satış sonrası hizmet başarısını dış pazarlarda tekrarlayan Tırsan Ar-Ge merkezini ziyaret etti.
Tırsan, Avrupa’nın ve dünya treyler sektörünün önde gelen treyler akslarında ürün çeşitliliği, yenilikçiliği, ile tanınan üreticisi BPW’yi Ar-Ge merkezinde ağırladığı bildirildi. BPW’in Tırsan ar-ge merkezini ziyareti Taşımacılık sektörünün dönüşümüne öncülük eden ve geleceğin taşımacılık çözümlerini geliştiren iki dev markanın buluşması olarak nitelendirildi. Ziyaretle ilgili bilgilendirme dökümanlarında BPW’nin 125. yıl nedeniyle dünyadaki en büyük iş ortaklarına yaptığı ziyaret kapsamında gerçekleştirildiği vurgulandı.
BPW treyler aksı üretim adedi ve ürün çeşitliliği, ürün kalitesi ve ulaşım sektöründe ihtiyaçları ve eğilimleri anlama ve bunlara uygun çözümleri ile tanınıyor. 1898 yılında 15 Temmuz’da Wiehl’de Bergische Patentachsenfabrik adı ile kurulan şirket kuruluşundan bu yana geçen süre içinde üretim tesislerini geliştirmek ile mukavemet kaybı olmadan hafiflik sağlayan, içi boş dingili treyler aksı (1958) kullanımı, hava süspansiyonlu aks (1959 ), kataforez uyguması ve aklarda uzun süre garanti, elektrik ve elektronik destekli etkin frenler son elektrik tahrikli taşıt aksları ve treylerler için enerji geri kazanımı sağlayan ve frigofrik treylerde ticari kullanımı başlayan aksların üretimi ile tanınıyor. BPW’nin Almanya ile birlikte Çin ve Türkiyede üretim tesisleri bulunuyor. BPW grup içinde akslar ile birlikte treyler üretimi için gerekli sistem, parça yazılım ve donanımlar üretiyor.
Tırsan ve grubun sahip olduğu, Kässebohrer, Talson, Van ECK markalı treylerlerde kullanılan akslar Tırsan ve müşterilerinin tercihi ile BPW ürünlerini kullanıyor. İki şirket arasında uzun süreli bir işbirliği sürüyor. BPW’nin ziyareti ve Tırsan’ın konuklarını önümüzdeki dönem önemi ve yetenekleri daha fazla anlaşılacak olan arge merkezinde ağırlaması iki kurum arasında ilişkilerin ve ar-ge ve teknoloji işbirliğinin artabileceğinin işaretini oluşturuyor. Tırsan markaları ile Avrupa ulaşımı ve otomotiv için en önemli ar-ge ZEFES (Zero Emission Freight EcoSystem-Sıfır Emisyonlu Taşımacılık Ekosistemi) projesi içinde Avrupa ticari taşıt, sistem üreticileri ve teknoloji firmaları ile birlikte yer alıyor.
Nuhoğlu: BPW herkese örnek olacak bir başarı sergiliyor
Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, BPW ile uzun yıllara dayanan yakın bir ilişki içinde olduklarını belirterek, 125 yıllık geçmişe sahip BPW’nin aile şirketi olarak herkese örnek olacak bir başarı hikayesi yazdığını söyledi. Nuhoğlu, “Türkiye’nin en büyük üretim, satış ve ihracat yapan şirketi olarak teknolojiye de öncülük ediyoruz. Ar-Ge merkezimizde prototip geliştirme bölümümüz ve test merkezimiz yan yana birlikte çalışıyor. Çiziminden testine kadarki tüm aşamaları yeni Ar-Ge merkezimizde yapıyoruz. BPW de geliştirdiği teknolojiler ve hizmetlerle öncü bir şirket. Geleceğin taşımacılık çözümlerini geliştiren ve sunan iki şirketin iş birliği taşımacılık sektörünün geleceği için çok değerlidir” dedi.
Kotz: Uzun yıllara dayanan Tırsan iş birliğimizi daha da geliştiriyoruz
BPW Sorumlu Yönetici Ortağı Achim Kotz da yaptığı konuşmada Tırsan’ın sektöre örnek olacak ve benzeri olmayan bir Ar-Ge merkezi kurduğunu, bu merkezin vereceği katkıyla gelecekte çok önemli teknolojileri üreterek taşımacılık sektörünün hizmetine sunacağına inandıklarını söyledi. Tırsan ile uzun yıllara dayanan iş birliklerini daha geliştireceklerini aktaran Kotz, “BPW 1898 yılından bu yana, taşımacılık sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor. Aks üretimiyle başlayan yolculuğumuz bugün, aks ve süspansiyon sistemleri, treyler telematik sistemleri, bağlantı elemanları ve üst yapı teknolojileri, aydınlatma sistemleri gibi farklı çözümlerle devam ediyor. Taşımacılık sektörünün en büyük iş ortakları olan BPW ve Tırsan, geleceğin taşımacılık çözümleri için çalışmaya devam edecek” diye konuştu.