Mercedes-Benz Türk otobüste 100 bin !

Mercedes’in Türkiye’de ürettiği otobüs sayısı 100 bine ulaştı. Mercedes-Benz Türkiye’de 1967 yılında Davutpaşa’da Otomarsan 0302 ile otobüs üretimine başladı. Üretim dönemin koşullarına göre önemli üretim sayıları ile iç pazara yönelik olarak başladı. 1995 yılında devreye giren Mercedes-Benz Türk Hoşdere fabrikasında 0 403 ile başlayan yeni dönem günümüzde dört kıtada 70 ülkeye seyahat ve kent içi amaçlı otobüs üretim olarak devam ediyor.

Hoşdere bu gün 100 bininci otobüs üretimi ile km taşlarından birini daha geride bıraktı. Mercedes-Benz Türk geçen süre içinde Türkiye’de otomotiv endüstrisinin özellikle otobüs üretiminin bu günkü seviyeye ulaşması ve bir ekosistem oluşmasına katkıda bulundu.

Mercedes-Benz Türk, 100 bininci otobüsünü bantlardan indirerek tarihi bir başarıya imza attı. 4 bini aşkın çalışanı ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın en teknolojik, en çevreci ve en entegre otobüs üretim merkezlerinden biri olan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın bantlarından inen 100 bininci otobüs üçüncü nesil Mercedes-Benz Travego oldu.

100 bininci otobüsün banttan inişi için Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 25 Ekim’de bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda basın mensubu katıldı. Katılımcılara yönelik olarak Mercedes Benz Hoşdere fabrikasında üretim hollerini üretim ananda kapılarını katılımcılara açtı. Fbarika turunda üretim süreçleri ve kalite sistemine yönelik bilgi verildi. Hoşdere fabrikası şehirler arası, yakın mesafe, turizm, kent içi amaçlı olarak Travego, Tourismo, Connecto, Tourrider gibi markalarla birbirinden farklı özellikte otobüsler üretiyor. Hoşdere yerleşkesi (kampüsü) içinde üretim tesisleri ile birlikte, küresel çapta hizmet veren otobüs ve kamyon arge, tasarım ve bilişim merkezi yer alıyor. Mercedes Türkiye’de otobüs sektörü ile birlikte büyüme ve gelişmesini sürdürüyor. Mercedes yöneticileri gelişmelerinde türk otobüs işletmecilerinin payını vurguluyorlar.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “2008 yılında, şirketimizin kuruluşundan tam 41 yıl sonra, 50.000’inci otobüsümüzü banttan gururla indirmiştik. İkinci 50.000 otobüsümüzü 14 yılda ürettik. Bugün 100.000’inci otobüsümüzü banttan indirmenin gururunu yaşıyoruz.

Türkiye’de üretilen her 2 otobüsten 1’ini üretiyor, ürettiğimiz her 10 otobüsten 8’ini ihraç ediyoruz. Bugün 70’ten fazla ülkeye yaptığımız otobüs ihracatımız, 62.000 adedi aştı ve biz bu ihracatın yaklaşık 40.000 adedini 2008 yılından itibaren gerçekleştirdik. Ülkemizin ekonomisine, istihdamına ve geleceğine katkı sağlayan bir firma olarak, tüm çalışanlarımız ve paydaşlarımızla beraber markamızın öncü konumunu, otobüs alanındaki bayrak taşıyıcı misyonumuzla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe ise “Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 4.000’i aşan çalışanımız ile Türkiye’yi dünyaya bağlayan fabrika olarak üretiyor ve geliştiriyoruz. Bizim açımızdan ve ülkemiz açısından bugün çok önemli bir kilometre taşına daha ev sahipliği yapan Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 100 bininci otobüsümüzü banttan indirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu benzersiz anı yaşamamızda katkısı olan başta tüm çalışma arkadaşlarımız olmak üzere paydaşlarımıza, müşterilerimize ve yolcularımıza teşekkürlerimi sunarım.

Türkiye’yi, dünyanın otobüs üretimindeki üslerinden biri haline getirdiğimiz çalışmalarımız sonrasında sadece üretimimiz ve ihracatımızla değil, bünyemizde barındırdığımız İstanbul AR-GE Merkezimiz ile de tüm dünyadaki Mercedes-Benz otobüslerin Ar-Ge sorumluluğunu üstlenerek ülkemize katma değer sağlıyoruz” diye konuştu.

Toplam ihracat 62 bin adedi aştı

Mercedes-Benz Türk, üretime başladığı 1968 yılından bu yana Mercedes-Benz ve Setra marka 17 farklı otobüs modelinin üretimine imza attı. İlk otobüs ihracatını 1970 yılında gerçekleştiren firma o tarihten bu yana Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında yer alan 70’in üzerinde ülkeye 62 bin adedin üzerinde otobüs ihraç etti. Şu an ise Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda Mercedes-Benz ve Setra markalı 6 model, çeşitli versiyonlarıyla üretilip ihraç ediliyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar