UND Genel Kurulu için geri sayım !

Uluslararası Nakliyeciler Derneği kurulduğu 1974 yılından bu güne 50 yıllık süre içinde üyeleri, taşımacılık sektörü, ihracat ve ithalat taşımaları ile birlikte ekonomi için, Türkiye ve taşıma yapılan tüm ülkeler için bir dernekten fazlası olan UND 41. Olağan Genel Kurulu 9 Mart 2024 de yapılacak.

09.03.2024 günü saat 13:00’de İstanbul The Green Park Pendik Hotel’de yapılacak. Her UND genel kurulu gibi 41. Olağan Genel Kurulu öncesi ve genel kurul sırasında yapılan yazılı ve sözlü açıklamalar dernek üyeleri ile birlikte tüm taşımacılar, lojistikçiler, ticari taşıt sektörü, ithalat ve ihracatcılar ve kamu kesimi tarafından ilgi ile takip ediliyor. UND Genel kurulunda yönetime gelmek için Şerafettin Aras ve Nagehan Soylu önderliğinde iki listenin yarışması bekleniyor.

UND 41. Olağan Genel Kurulu’nun başlayacağı 9 Mart 2024 saat 13.00 için geri sayım ve son hazırlıklar sürüyor. Kongre uluslararası taşımacılık özellikle karayolu taşımacılığında UND üyelerinin yaptıkları hizmetin sağladıkları ekonomik katkının önemini ortaya koymalarını ve yeni dönemde UND’yi yönetecek yetkili organları belirlemelerini sağlayacak.

UND Genel Kurulu derneğin 2001 sonrasında mevcut yapısını kurumsallaştıran ve yeniden yapılanmasını sağlayan, Başkan Çetin Nuhoğlu’nun başkanlıktan istifa ederek yeni bir dönemin başlaması ve UND için yeni bir heyecan oluşmasını sağladı. Çetin Nuhoğlu’nun istifası sonrasında 2. Başkan Şerafettin Aras başkanlığa seçilerek UND’nin çalışmalarının devamını ve 41. Genel Kurulun Olağan tarihde yapılmasını sağladı. Bu süreç UND yönetiminde görev alacak yönetim kurulu ve başkan olarak UND’yi temsil edecek isimlerin uygun bir ortamda hazırlanmalarının yolu açıldı.

41. Olağan Genel Kurula hazırlık sürecinde Çetin Nuhoğlu ile çeşitli dönemler yönetimde görev almış, isimler Başkanlık için öne çıktı. Bu isimler Şerafettin Aras, Nagihan Soylu, Eyüp Bartık, Fatih Şener, Cavit Değirmenci, Ergün Bilen isimleri yeni başkan adayı olarak sıralandı. Bu süreçte ekibi ile öne çıkan isimler, sektör içi görüşmeler ve yapılan çalışmalar ile netleşti. Bu netleşme UND başkanlığı için Nagihan Soylu ve Mevcut Başkan Şerafettin Aras ve listelesi olarak şekilendi. Seçim sonrası UND’nin Hayri Ekinci ile başlayan Saffet Ulusoy, Çetin Nuhoğlu’nun uzun süre üstlendiği başkanlık yeni bir isme geçecek. Yeni başkan 50 yıllık UND’nin genel kurulunda seçilmiş 6. Başkanı olacak.

Yeni Başkan Ne Yapacak

Başkan UND’nin Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerini, yüzlerce çalışanı, temel geliri üye aidatları ve üyelerin gönüllü katılımları ve faliyetleri sırasında derneğe yaptıkları katkılardan oluşan büyük bir bütçeyi yönetecek. Türk taşımacılığını yurt içi ve uluslararası kuruluşlarda temsil eden, kendi yatırımları ile büyük risk alan en önemli meslek örgütünü temsil edecek.

İhraç ve ithal taşımalarda kullanılan Avrupa, Asya, Afrika yollarında hizmet veren 100 bine yakın çekicinin, bu çekicilerle birlikte Türk dış ticaretinin 1.340’ı aşan UND üyesinin derneğe üye olmayan lojistik, depo, gümrük, dağıtım sektörünün, aksamadan hizmet vermesi için büyük bir sorumluluk alacak. Sektörü temsil eden resmi, yarı resmi ve özel kuruluşlarla özenli ama üye hak ve çıkarlarını gözeten ilişkiler kuracak. Bu temsili konjonktüre göre sürekli değişen koşullar altında temel UND değerlerinden ayrılmadan gerçekleştirecek.

Genel Kurul Öncesi

Başkan ve yönetim kurulu adayları UND geleneği ve büyüklüğüne uygun olarak üye sayısının fazla olduğu, Mersin, Hatay, Mardin, Kayseri, Ankara, Bolu, Düzce, İzmir, Trabzon, Hopa olmak başta olmak üzere çeşitli illerde temaslar ve toplantılar yaptılar. Yönetime talip olma nedenleri ve taşımacılığa, taşımacılığın sorunlarına bakış çözüm önerilerini ve yeni dönem yapmak istediklerini anlattılar.

Şerafettin Aras mevcut yönetimin çizgisini sürdürerek UND’nin yönetim kurulu ile birlikte bölge ve ülke çalışma grupları gibi yapılarını daha etkin çalıştırmak özellikle yeni dönemde ilgili bakanlıklar ve muhatap ülkele dernekleri ve kurumları ile işbirliği ve taşımacılığın önünde çıkan engellerin azaltılması ve haksız rekabetin önlenmesi vize geçiş belgesi gibi sorunların çözümü için çalıştıklarını, sonuç aldıklarını ve bu çalışmaları sürdüreceklerini vurguluyor. Sorunların tek tek, birlik ve beraberlik içinde, kamu ve çözümün muhatabı olan kurumlarla görüşme ve işbirliği ile olacağını mesajını veriyor.

Daha önceki dönemlerde UND çalışmalarına katılılan yönetim kurullarında görev alan Başkan Adayı Nagihan Soylu farklı başlıklarda topladığı projeleri ile üyeleri daha güçlü, daha yenilikçi ve daha başarılı bir sektör için birlikte atacağımız adımların başlangıcı olacak diyor. Proje başlıkları Online Eğitim Platformu Projesi, Dijital Satın Alma ve Tedarik Platformu Projesi Özel İndirimler ve Fırsatlar Sunan Mobil Uygulama Projesi, Dijital Kooperatif Platformu Projesi, Emeklilik ve Gayrimenkul Fonu Projesi. Organize Lojistik Bölgeleri Projesi, Sigorta Kooperatifi Projesi, İnsan Kaynakları Projesi, UND Kültür-Sanat Projesi, İğneada-Burgaz ve Hopa-Batum Feribot Projesi olarak sıralanıyor.

UND Olağan Genel Kurul Toplantı Tarih ve Saati;

09.03.2024 günü saat 13:00’de İstanbul The Green Park Pendik Hotel’de aşağıdaki gündem ile çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

GÜNDEM

1 – Genel Kurula Katılma Hakkı Bulunan Üyelerin Listesinin (Hazirun Cetvelinin) imzalanması, Yoklama alınması, Toplantı ve Karar Yeter Sayılarının açıklanması ve Genel Kurul Toplantı Açılışının yapılması,

2 – Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşının okunması,

3- Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi ve toplantı tutanaklarının imzalanması hususunda Başkanlık Divanı’na yetki verilmesi,

4- Yönetim Kurulu Çalışma Raporu’nun okunması,

5- Yönetim Kurulu Hesap Raporu’nun okunması,

6- Denetleme Kurulu Raporu’nun okunması,

7 – Çalışma, Hesap ve Denetleme Raporları üzerine görüşme açılması,

8 – Yönetim ve Denetleme Kurulları’nın ayrı ayrı ibrası,

9- Tahmini 2024, 2025, 2026 ve 2027 yılları gelir ve giderlere ilişkin bütçelerinin okunması, görüşülmesi ve karara bağlanması,

10- Dernek Tüzüğü’ne ilişkin değişiklik önerilerinin görüşülmesi,
(Dernek Tüzüğü’nün 32. maddesinin değiştirilmesine ilişkin öneriler)

11- Yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı ve Yüksek İstişare Konseyi asil ve yedek üyelerinin seçilmesi,

12- Dernek Yönetim Kurulu’na 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 22. maddesi ve Dernek Tüzüğü’nün 20. maddesinin (E) bendi uyarınca, “menkul ve gayrimenkul alım ve satımı, gerekli hallerde gerek Dernek ve gerekse 3. şahıslar lehine menkul ve gayrimenkuller üzerinde ipotek tesis edilmesi” hususunda Denetim Kurulu olumlu raporu ile birlikte Yönetim Kurulunun 2/3 oy çokluğuyla yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve karara bağlanması,

13- Dernek Yönetim Kurulu’na mülkiyeti Derneğimize ait Çatalca arsası ile ilgili uzun süreli kiralama yetkisi verilmesi hususunun görüşülmesi ve karara bağlanması,

14- Dilek, Temenniler ve Kapanış

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar