Scania Türkiye’nin geleceğin teknisyenleri

Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında oluşturulan Scania Eğitim Laboratuvarı açıldı. “Scania Laboratuvarı”nın açılışı, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Demirbağ, Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu, Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, Scania Türkiye Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar, Konya Ağır Vasıta Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek, Konya MTAL öğrencileri ve Scania ekibinin katılımı ile gerçekleşti.  

Yenilikçi ve modern bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla kurulan Scania Laboratuvarı, öğrencilere pratik beceriler kazandırmak ve uluslararası standartlarda bir eğitim sunmak için tasarlandı.

Bu laboratuvar, öğrencilere ağır vasıtada araç bakımı, onarımı ve teknik becerilerin yanı sıra, modern araç teknolojisi ve güvenlik konularında da eğitim imkânı sunacak. Laboratuvarda motor teknolojileri alanında bu sene için ilk olarak 10 öğrenci ile sürece başlandı.

“Meslek Liseleri Türkiye’nin Geleceğidir”

Açılış töreninde bir konuşma yapan Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz “Burada görev yapan 174 öğretmenimiz ve 2100 öğrencimiz adına teşekkür ediyorum. Meslek lisesi meselesi Türkiye’nin geleceği meselesidir. Scania olarak sizler Türkiye’nin geleceğinin idrakinde olan bir firmasınız. Meslek liselerinde altyapının iyileştirilmesine katkı sağlayacak ve sektöre pratik bilgi ve deneyim sağlayacak olan bu projeyi destekliyoruz.” dedi.  

“Ağır vasıta sektöründe kalifiye eleman yetiştirilmesine örnek olacak” 

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmada “Ülkelerin kalkınmasında ve ilerlemesinde gelişmiş sanayi sektörünün varlığı büyük önem arz etmektedir. Sektörü geliştirecek gerçek unsur ise gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip kalifiye insan gücüdür. Bu insan gücünü yetiştirecek olan çatılar ise içerisinde bulunduğumuz mesleki eğitim kurumlarıdır.Motor teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitim göreceği bu atölye, ağır vasıta sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında ülkemiz genelinde önemli bir örnek teşkil edecektir” şeklinde konuştu.

“Son derece kıymetli bir yatırım”

Açılış töreninde hazır bulunan Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser ise “Bu laboratuvar ile birlikte atölyelerin ihtiyacı olan nitelikli teknisyen gücü daha da artmış olacak” açıklamasında bulundu.

“Sektörümüze yön verecek gençleri yetiştirmek istiyoruz”

Scania Laboratuvarının açılışında marka olarak gelişime ve ilerlemeye verdikleri değeri vurgulayan Scania Türkiye Pazarlama Müdürü Ömer Madazlıoğlu “Bu projedeki amacımız meslek liselerindeki laboratuvar sınıflarının koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılması ile birlikte aynı zamanda mesleki eğitim alan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek eğitim alt yapısını oluşturmaktır” dedi.

“Sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak istiyoruz”

Scania Türkiye Yetkili Satıcı İnsan Kaynakları Geliştirme Müdürü Emre Atasayar da Doğuş Otomotiv olarak, 2008 yılında “Doğuş’tan Meslek Sahibi” diyerek ilk sınıfımızı açmıştık. Bugün, burada marka adına bir ilk olan Scania laboratuvarı açılışı ile sınıf sayımızı 10’a çıkarmış bulunuyoruz.

“Motor teknolojilerinde öğrencilerimiz fark yaratacak”

Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan DemirbağKonya sanayisinin temel taşlarını okullarının mezunlarının oluşturduğunu belirterek “Bünyemizde 11 alan, 20 dalda 149 öğretmen arkadaşımla beraber 1.940 öğrencimizle eğitim öğretime devam etmekteyiz. Motor teknolojileri alanında Scania distribütörü Doğuş Otomotiv ve Konya Ağır Vasıta ile 2023 yılında başlamış olduğumuz protokol çalışmalarında 2024 Nisan ayı itibariyle laboratuvarımızda kurmuş, hazır hale getirmiş bulunmaktayız. dedi.

“Bu laboratuvarı eğitime kazandırmaktan gurur duyuyoruz”

Konya Ağır Vasıta Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Zeybek ise Konya Ağır Vasıta Ailesi olarak teknik eğitime katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek Scaniamarkası adı altında bu alanda ilk adımı atmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Doğuş Otomotiv 2008 yılından bu yana “Doğuş’tan Meslek Sahibi” ismi ile okullarda farklı markaları ile iş birlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Scania’nın bu ilk sınıfı ile Doğuş Otomotiv genelinde okul sayısı 10’a çıkmış bulunmakta. Doğuş Otomotiv iş birliği ile okullardaki bu başarılı öğrencilerin her yıl yüzde 85’ini yetkili satıcılarında staj programına dahil ediy. 2008 yılından bugüne kadar bu program kapsamında 320 kişiye istihdam sağlanırken, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ise bu oranın yüzde 35’e çıkarılması hedefleniyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar