DFDS Akdeniz İş Birimi, operasyonal gücünü artırıyor.
Danimarka menşeli DFDS Türk ihracat mallarını taşıyan lojistik şirketlerinin kilit ortağı oldu. DFDS Akdeniz İş Birimi, Türkiye’nin Avrupa’ya yaptığı kara sevkiyatlarının yarısına yakınını gerçekleştirmek için Türkiye’de kurulu altyapıdan yararlanıyor. Son rakamlara göre DFDS Akdeniz İş Birimi 2020 ve 2019 rakamlarının üzerinde taşımaya devam ediyor. DFDS tarafından yayınılanan basın bülteninde 2022 yılında Türkiye Avrupa hattında çalışan gemi sayısını arttımaya devam edeceğini duyurdu. Konu ile ilgili basın bülteninde özetle aşağıdaki bilgiler yer aldı.
Türkiye’de gemi ve liman yatırımları
DFDS Akdeniz İş Birimi, 1994 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye lojistik sektörünün lideri U.N. Ro-Ro şirketini 2018 yılında satın aldı. 2018’de 12 olan gemi filosunu 2021’de 19’a çıkardı. DFDS Akdeniz İş Birimi, hizmet kapsamını daha da genişleterek, 2022’de filosunu 21 gemiye çıkarmayı hedefliyor. DFDS Akdeniz İş Birimi’nin filosundaki tüm gemiler Türk Bayrağı altında seferlerini sürdürüyor. Şirket, liman kenti Mersin’de de yerel ihracatçılara ve müşterilere hizmetlerini artırmaya devam ediyor.
Yeni hizmetler ve rotalar
Öte yandan, DFDS Akdeniz İş Birimi ve Ekol Lojistik Tarragona Limanı’na yeni bir RO-RO hizmetine başladı. Tarragona Limanı’nın intermodal çözümlerini geliştirmeye açık ve kararlı bir taahhütte bulunuldu.
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann 155. yılını kutlayan ve sürdürülebilirlik hedeflerini büyüten DFDS ile şunları söyledi: “DFDS olarak lojistik sektöründe güçlü ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi çözümler üretmeyi sürdüreceğiz.”
DFDS Hakkında: DFDS, Avrupa’da taşımacılık ve nakliye hizmetleri sunuyor. DFDS’nin 10.000 binden fazla çalışanı, 20’den fazla ülkeden oluşan ağında yer alan gemilerde ve ofislerde görev alıyor. 1866 yılında kurulmuş olan ve merkezi Kopenhag’da bulunan DFDS, Nasdaq Kopenhag’da işlem görüyor.