1 Tırsan Banner

BusStore

 

Akçansa’dan su adımı

Akçansa, iklim değişikliğinin yıkıcı etkisi olan kuraklık sorunuyla mücadelede önemli bir adım atarak, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) girişimlerinden ‘CEO Water Mandate’i imzalayan ilk Türk çimento şirketi oldu. 

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimi olarak kurulan CEO Water Mandate, dünyanın karşı karşıya olduğu su sorunuyla mücadele etmek ve yönlendirmek için için küresel iş kurumları tarafından, 2007 yılında BM Genel Sekreteri ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) tarafından Pasifik Enstitüsü ortaklığıyla oluşturulan özel bir girişim.

Dünya ekonomisi ve alışılmış refahın sürmesinde ve yayılmasında katkısı olan gıda, demirçelik, çimento, endüstrisi hava, su ve tüm çevre kaynaklarınına yaptıkları etki ve bu kaynakların maliyetler üstündeki etkilerine daha fazla önem vermeye ve bu alanlarla ilgili kararlar alıyorlar. Karar ve uygulamalarını uluslararası çalışmalar yapan sertifikasyon şirket ve kuruluşlarına onaylatıyorlar. Bu onaylar kaynak kullanımı yönetimini ve uluslar arası ticarette etkinlik sağlıyor.

Etkin su yönetimi prensibiyle faaliyetlerini sürdüren Akçansa, su verimliliği ve kuraklığın önlenmesi konularında uluslararası inisiyatif üstlenen ‘CEO Water Mandate’i imzalayarak sektöründe bir ilke imza attığını açıkladı. 

CEO Water Mandate girişimine katılan şirketler; su yönetimi strateji ve performanslarını raporlayarak su konusunda daha güvenli bir geleceğe katkı sağlıyorlar. Deneyim paylaşımı imkanı da sunan bu inisiyatif; su risklerini belirlemeyi ve azaltmayı, suyla ilgili güncel konuları takip etmeyi, su güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı destekliyor.    

“Su yönetimi konusu sürdürülebilirlik stratejimizin merkezinde yer alıyor” 

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz daha sürdürülebilir bir gelecek için etkin su yönetimi konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, böylesine değerli bir girişimin imzacıları arasında yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Yılmaz; “Gezegenimiz ve geleceğimiz için suyun önemini biliyor; su kaynaklarının verimli kullanılması, döngüsel ekonomi bakış açısıyla geri kazanım oranlarının artırılması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılında çimento üretim faaliyetlerimizde tüketilen suyun yüzde 92’sini kapalı çevrim sistemlerle tekrar kullandık. Yağmur ve yüzey suyu toplama gibi konularda Su Yönetim Master Planlarımızı hazırladık. İklim değişikliğine uyum planlarımızın önemli başlıklarından biri olan su yönetimi konusu sürdürülebilirlik stratejimizin de merkezinde yer alıyor. Sürdürülebilirliğe gönüllü yapımızla daha yaşanabilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yapıyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar