renaulttrucks

1 Tırsan Banner

MAN

Allison Yayın 21 Ekim –

Afetle mücadele operatörlerin rolü büyük

Türkiye’de sanayi, lojistik, inşaat ve kentsel dönüşüm süreçlerinde iş makinesi operatörlerine fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin 55 ilinde 230’dan fazla noktada simülasyon merkezi kuran ve binlerce iş makinesi operatörünün yetiştirilmesine vesile olan SANLAB’ın Kurucu Ortağı Salih Kükrek, bu operatörlerin arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında büyük destek sağladıklarını ifade etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin etkisi nedeniyle büyük bir yıkım yaşanan deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasının ardından, enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediliyor. Sunduğu simülatörler ile birçok meslek grubunda istihdam oluşturan SANLAB’ın geliştirdiği teknoloji ile eğitim gören iş makinesi operatörleri de bu zorlu süreçte deprem bölgesindeki çalışmalara büyük katkı verdi. Arama kurtarma çalışmalarında bölgedeki ekiplere yardımcı olan iş makinesi operatörleri enkaz kaldırma çalışmalarında da hayati bir önem kazandı.

Özellikle afet durumlarında iş makinesi operatörlerine büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev alan operatörlerin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. SANLAB olarak, kurduğumuz simülasyon merkezlerinin birçoğunda iş makinelerine yönelik Bekoloder, Ekskavatör, Forklift, Loder, Teleskobik Forklift, Dozer, Greyder simülatörlerimiz mevcut.  Bu merkezlerde, yıllardır binlerce operatör yetiştirildi ve Türkiye’nin çeşitli projelerinde çalışmak üzere istihdam edildi. En önemlisi bu operatörler deprem sonrasında bölgeye giderek büyük faydalar sağladı. Bu acı olayla birlikte savunma, bayındırlık, sanayi, tarım gibi birçok alanda fayda sağlayan iş makinesi operatörlerine önem verilmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk” dedi.

“Operatörlük eğitimi için seferberlik başlatılmalı”

Yaşanması muhtemel afet durumlarında özellikle yerel halkın iş makinesi kullanımını belli bir seviyede bilmesi gerektiğini ifade eden Salih Kükrek, “Deprem riskinin yüksek oluğu taşra ve köylerde operatörlük eğitimi için seferberlik başlatılmalı. Böylelikle acil müdahale gerektiren durumlarda bu vatandaşlar yardım beklemeksizin kendi bölgelerinin kurtarıcısı olabilirler. Bunun yanı sıra, deprem sonrası çok sayıda depremzede yaşadıkları bölgeyi terk etmek durumunda kaldı. Hem deprem bölgesindeki yaşamı canlandırmak hem de göç eden vatandaşlarımızın geri dönüşünü sağlamak gerekiyor. Bu kişileri hızlıca iş makinesi operatörü olarak yetiştirerek bunu sağlayabiliriz. Böylece yerel halk kendi şehrinin yeniden imar edilmesi faaliyetlerine destek verebilecek. İnsanların adaptasyon ve toparlanma süreleri kısalacaktır. SANLAB olarak, bu konuda gerekli adımları atıyor ve tüm kurumları da benzer adımlar atmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar