renaulttrucks

1 Tırsan Banner

MAN

Allison Yayın 21 Ekim –

Renault Trucks elektrikli kamyonların üretimine başladı

Yurt dışında bazi elektrikli ticarilerini satmaya başlayan Renault Trucks, şimdi ise Z.E. araçlarından sonra ikinci adımı attı ve mart ayında Blainville sur Orne şehrinde seri elektrikli ticari araç üretimine başladı. Üretilen modeller Elektro Kamyon D Z.E modeli ve D Wide Z.E. Bu araçlar tamamen şehir içi dağıtım ve tedarik araçları. 24 saat dağıtım yapabiliyorlar, şehir içlerinde emisyonları ve gürültüleri olmadığı için çalışabiliyorlar.

Elektrikli kamyonların Renault Trucks D Z.E ve D Wide Z.E üretimi Blainville sur Orne kentinde Normandiya bölgesinde yapılıyor. Buradaki tesis 1957 yılından beri çalışmasına devam ediyor ve orta düzey ticari araç üretiminde uzmanlaşmış. Ayrıca bu tesis de sürücü kabinleri üretimi de devam ediyor. Bu tesis de günde 240 adet sürücü kabini üretiliyor ve 72 adette dağıtım kamyonu montajı gerçekleştiriliyor. Üreticinin elektrikli kamyonlarının montajı da burada yapılıyor.

Elektrikli kamyonların üretimi                                                                             Elektrikli modelleri üretebilmek için üretim hattı bölümünde birçok önlemler alındı. Z.E. binası 1.800 metrekarelik büyüklüğü ile artık tamamen araçların elektriklendirilmesine ayrılmış bulunuyor. Bu yapı montaj hatlarının olduğu yerdeki yapının hemen yanında ve bu sayede hızlı ve karmaşık olmayan bir şekilde tüm üretim süreçleri gerçekleştiriliyor. Z.E yanışında montajdan önce ve sonra D Z.E. ve D Wide Z.E. araçlarda teknik çalışmalar yapılıyor. Burası aynı zamanda bileşen deposu olarak da kullanılıyor. Ayrıca burada ısı kontrollü bir istifleme de bataryalar için yapılıyor.

Elektrikli kamyonların üretimi 50 saatte gerçekleştiriliyor. Bu araçlar finishinge gelmeden önce Z.E. yapının içinde ilk süreçlerden geçiyorlar.

Tamamen elektrikli araçlar için olan oynar aksam gibi tüm alt yapılar yani- tahrik sistemleri, motor, şanzıman ve merkezi birimler burada uzman teknik personel tarafından monte ediliyor.

Bu hazırlanan bileşenler ve bölümler bundan sonra montaj hattına aktarılıyor. Montaj hattında bunlara karoserileri ve sürücü kabinleri takılıyor.

Bu araçlar dizel araçların hazır hale getirildiği aynı montaj hattını kullanıyor. Burada kalifiye çalışanlar ürüne özel spesifik iş süreçlerini gerçekleştiriyor ve kalite kontrollerini yapıyorlar. Son olarak deneme güzergahında test ediliyorlar.

Güç ve kapasite ölçümü için de onay testinden geçiriliyorlar. Yani sonuçta bir elektrikli dağıtım kamyonunun üretilmesi için 50 saat gerekiyor. Renault Trucks elektrikli kamyonların 2025 yılında gelirlerinin %10 düzeyinde olacağını düşünüyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar