Mercedes-Benz Wörth fabrikası eActros üretimine 2021’de başlıyor

Mercedes Benz eActros 2021 yılından itibaren Wörth fabrikasında üretilmeye başlıyor. Elektrikli tahrik sistemine sahip araçlar şu anda var olan üretim hattına dahil edilecek. eActros full elektrikli Actros çekici karbondioksit olmadan ağır vasıta segmentinde sürdürülebilir nakliye imkanını 2021 yılından itibaren sunacak. Mercedes Benz Wörth fabrikası 2022 yılından itibaren karbondioksit nötr olarak sürdürülebilir üretime çok önemli katkıda bulunacak.

 

Yeniliklerin dışında ayrıca sürdürülebilir mobilite de çok önemli bir konum elde etmiş durumda. Yenilikler içerisinde neredeyse tamamen bitmiş olan eActros çekici modeli dağıtım nakliyesi için geliştirildi. eActros çekicinin fabrikada seri üretimi 2021 yılında Wörth fabrikasında başlıyor. Bu fabrikada şu anda dizel çekiciler üretiliyor ve yeni full elektrikli eAcros modeli ise aynı üretim hattında üretilecek. eEconic kamyon ise özel olarak belediyelerde atık toplama kamyonu için geliştirilmiş ve Mercedes eActros temelinde üretilmiş olan bir kamyon. eEconic kamyon 2022 yılından itibaren seri olarak üretilecek.

Wörth tesisinde yönetici ve üretimden sorumlu olan Dr.Matthias Jurytko ; eActros çekicisinin üretimine bu tesisde başlayacaklarından çok memnun olduklarını belirtirken, seri üretimin 2021 yılında başlayacağını ifade ediyor. Bu sayede Workh tesislerinin ürün gamıda arttırılmış oluyor ve emisyonsuz nakliye ye önemli bir adım atılıyor. Elektro mobilite çalışanlar için de yeni bakış açıları sağlıyor. Şu anda fabrikalarında tabiki elektrikli otomobiller için yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Fabrikada yüksek voltaj eğitimi ile uzmanlar yetiştiriliyor. Bunlar vazgeçilemez öneme sahip olan uzmanlıklar. Çünkü bunlarda araç bataryaları ve üstyapılarının elektrikli kamyon ve çekicilere montaj edilmesi eğitimi de bulunuyor. Çalışanlar da üretim yeri kararını güçlendiriyorlar. Wörth fabrikası işletme kurulu üyesi Thomas Zwick; Tam da bu zamanlarda Wörth fabrikasında eActros çekicinin üretilme kararının alınmış olmasının çok önemli bir sinyal olduğunu ifade ediyor. .“

Esnek kamyon üretimi: elektrikli ve dizel modeller aynı üretim hattından çıkacak

Aynı montaj hattında eActros üretiminin yapılmasında farklı bileşenler ise ayrı bir süreç de araçlara monte edilecekler. Yeni üretim süreçleri için bir yılı aşkın süredir Wörth fabrikasında çalışmalar yapılıyor. Bu yeni üretim için yeni bir montaj hattı da kurulmuş bulunuyor. Bu yeni montaj hattını tamamlayan elektrikli Actros çekiciler bundan sonra diğer hatlara sevk edilecekler. Elektrikli Acros çekiçiler 2018 yılının sonbahar aylarından beri müşterilerde kullanılıyorlar. Yani tam iki yıldır elektrikli Actros araçlar için çok uzun yollar katedilmiş durumda. Elektrikli Actros çekiciler şehirdeki dağıtım taşımalarında, otoyollarda kullanılabilecekler. Araçlar dizel emsallerinin tüm performans ve verimliliklerine sahipler.

eActros: Yüksek performansa sahip

Auf der IAA 2016 präsentierte Mercedes-Benz Trucks als weltweit erster Hersteller einen schweren Elektro-Lkw. Anfang 2018 feierte der Technologieführer die Weltpremiere des rundum weiterentwickelten
Mercedes-Benz eActros und seit Herbst 2018 laufen intensive Praxistests bei Kunden. Die Fahrzeuge für den Kundentest sind in Gemeinschaftsarbeit der Standorte Wörth, Mannheim und Stuttgart entstanden. Bu araçlarda fren yapıldığında reküperasyon sistemi ile elde edilen elektrik de bataryalarına depo edilecek. Araçların menzili 200 kilometre. eActros çekici piyasaya iki ve üç dingilli olarak sunulacak. Bu araçları satın alanlar araçların dışında ayrıca ; Operatif filo entegrasyonu ve şarj altyapı çözümlerine de aynı anda kavuşacaklar. Bu hizmetlerin içerisinde güzergah (Rut) analizleri, olası sübvansiyonların anlaşılması ve filo yönetimleri ile şarj altyapıları da bulunuyor.

Econic kamyonlarda elektrifikasyon

eActros çekicilerin yanısıra Wörth fabrikasından 2022 yılından itibaren eEconic kamyonlarda üretilecek. Elektrikli Econic kamyonlar daha çok belediyelerin atık toplama kamyonları olarak kullanılacaklar. Elektrikli Econic kamyonların görev yeri daha çok şehirler olacak. Elektrikli Econic kamyonların menzili ise 100 kilometre olacak.

Tüm bu yatırımlarda Mercedes Benz şirketinin altyapı önlemleri ve özel makinalar ile teknolojik tesisler için olan yatırımları çok önemli bir yere sahip. Şirketin Almanyadaki ve Avrupa’daki bütün tesisleri 2022 yılına kadar karbondioksit’siz enerji ikmaline sahip olacak. Var olan Kamyon ve otobüs fabrikaları elektriklerini rejeneratif kaynaklardan elde edecekler.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar