HABAŞ’tan Talay’a 3 SteelPower-e elektrikli çekici

Türk Ticari taşıt üreticileri arasında yerini alan dizel, elektrikli ve hidrojenli otobüs ve çekicileri ile Avrupa ve Türkiye’de fuarlara katılan Habaş 2025 teslimatlarını hızlandırdı. Habaş’ın Manisa fabrikasında üretilen 3 elektirikli HBS Steel Power-e çekiciyi Talay Lojistik filosunda hizmet vermek üzere teslim etti.

Türkiye’de, yüzde 100 elektrikli çekici yatırımı yapan ilk lojistik şirketi olan Talay Logistics, HABAŞ’dan 3 adet tam elektrikli Steel Power-e çekici satın aldı.
Çekicilerin teslimatına Mine Öztuncay, Talay Logistics CEO’su Onur Talay, ve HBS Genel Müdürü Hüseyin Orkun katıldı. Talay Logistics CEO’su Onur Talay “Türkiye’nin ilk yerli elektrikli çekici üreticisi olan HABAŞ’tan satın aldığımız SteelPower-e model araçlar ile elektrikli çekici filomuzu büyütüyoruz” dedi.
HABAŞ Genel Müdürü Hüseyin Urkun da “Talay Logistics ile iş ortaklığımızın uzun süreli olmasını temenni ediyor, yeni araçlarının hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Yenilikçi lojistik uygulamaları ve yatırımları ve Türkiye’de filosunda ilk elektrikli çekiciye yer vermesi ile tanınan Talay Logistics, Türkiye’de üretilen HBS marka 3 adet SteelPower-e tam elektrikli çekici satın aldı. Talay lojistik filosuna katılan HBS StellPower-e tam elektrikli çekiciler gelişmiş teknolojileri ile IAA Hannover fuarında Habaş standında dünya tanıtımı yapılmıştı. Türkiye’de, operasyonlarında yüzde 100 elektrikli çekici kullanan ilk lojistik şirketi olan Talay Logistics, önemli bir yatırımı daha yaptı. Çekicilerin filoya katılımı ile ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Talay Lojistik ve Habaş Otomotiv yöneticilerinin açıklamalarına yer verildi.

GES santralli Lojistikçi; Talay

Talay Logistics CEO’su Onur Talay, satın almaya ilişkin, yüzde 100 yerli sermayeyle faaliyet gösteren küresel bir lojistik şirketi olarak, Türkiye’nin ilk yerli tam elektrikli çekici üreticisi olan HABAŞ’tan aldıkları SteelPower-e model tam elektrikli araçlarla elektrikli çekici filolarını büyüttüklerini belirtti.

Çevre dostu ve sıfır karbon emisyon hedeflerini karşılayacak bir araç olarak tasarlanan SteelPower-e tam elektrikli çekicilerin, İzmir’deki depo-liman, liman-fabrika gibi operasyonlarda kullanılacağını anlatan Talay, tam elektrikli çekici sayısını 2030’a kadar 15’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Talay, Şekerpınar’daki garajlarında ve Büyükçekmece’deki genel merkez binalarının çatılarına güneş panelleri yerleştirdiklerini belirtti. Kullandıkları elektrikli çekicilerin güneş panelleri ile üretilen temiz enerji ile şarj edildiğini vurgulayan Talay, İzmir’deki garajlarına da elektrikli şarj ünitesi kurulacağını sözlerine ekledi.

Gerçek Sıfır Emisyon SteelPower-e

HABAŞ adına konuşan Satış Direktörü Mine Öztuncay, “SteelPower-e çevre dostu, sıfır emisyonlu 410 kW gücünde, 3.100 Nm tork sağlayan elektrikli VOITH motoruna sahip araçlarımızda, 282 kWh kapasiteli LFP lityum iyon bataryaları kullanılıyor. SteelPower-e araçlarımız ayrıca düşük enerji tüketimi ile de öne çıkıyor.” dedi. Öztuncay, iş ortaklarına Türkiye’nin her noktasında hizmet vereceklerini, satış ve satış sonrası ekipleriyle ihtiyaçları olan her anda yanlarında olacaklarını belirtti. 

HABAŞ çevre dostu, karbon emisyonunu azaltan ve kendi geliştirdiği teknolojileri kullanarak Manisa fabrikasında üretim gerçekleştiriyor. Kullanıcılarından gelen taleplere göre araçlarını geliştiren, dolayısıyla kullanıcı ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayan esnek ve son teknoloji üretim altyapısını kullanan HABAŞ, böylece kullanıcılarına dayanıklı, kullanımı pratik, üstün teknolojiye sahip, işletme maliyeti düşük, dinamik ve kaliteli ticari araçlar sunuyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar