renaulttrucks

1 Tırsan Banner

MAN

Allison Yayın 21 Ekim –

Alstom’un katenersiz Tramvayı

Alstom, Suudi Arabistan’da dünyanın en uzun katenersiz ve batarya ile çalışan tramvay hattını kuruyorAlstom, Suudi Arabistan’ın AlUla Kraliyet Komisyonu (RCU) ile değeri 500 milyon euroyu aşan bir sözleşme imzaladığı duyuruldu. 

Dünyanın en uzun katenersiz tramvay sistemi, Alstom’un son teknoloji ürünü olan 20 adet Citadis B bataryalı tramvaydan oluşacak. Tramvay hattı; AlUla Eski Kenti (Bölge 1), Dadan (Bölge 2), Jabal Ikmah (Bölge 3), Nabataean Horizon (Bölge 4) ve Hegra Tarihi Şehri (Bölge 5) ve UNESCO Dünya Mirası alanları olmak üzere AlUla’nın beş temel tarihi bölgesine ulaşım sağlayacak.

Alstom’un yenilikçi ve iklim koşullarına uyumlu tramvayları Suudi Arabistan AlUla Eski Kenti’da bölge sakinleri ve turistler için konforlu ve hızlı bir toplu ulaşım seçeneği olacak. Sürdürülebilir ve modern ulaşım özellikleri olan 22,4 kilometrelik hat, stratejik olarak konumlandırılmış 17 istasyondan oluşacak.

Alstom, bu projede; kapsamlı sistem tasarımı, katenersiz ve batarya ile çalışan tramvayların temini, kurulumu, test edilmesi ve devreye alınması gibi birçok alanda önemli rol alacak. Alstom ayrıca projeye enerji besleme sistemi, sinyalizasyon ve iletişim sistemleri ve depo ekipmanları da sağlayacak. Proje kapsamında, Alstom’un bakım ve filo yönetimi aracı HealthHub kullanılarak, 10 yıl boyunca tramvaylara tam bakım hizmeti de sunulacak, her türlü bakım işlemi için gezici bir atölye kullanacak. Alstom’un anahtar teslim ve entegre demiryolu sistemlerindeki küresel uzmanlığının bir göstergesi olan projede, tramvaylar Alstom’un Fransa’daki tesislerinde üretilecek.

Alstom’un Arap Ülkeleri Projeleri

Alstom, 2014 yılında Orta Doğu’nun ilk anahtar teslim ve tam entegre tramvay sistemi ve dünyanın ilk tamamen katenersiz hattı olan Dubai tramvayını hizmete sunmuştu. Alstom ayrıca   Katar’da ülkenin ilk ve Basra körfezi bölgesinin en büyük katenersiz tramvay sistemi projesi olan ve 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında yolculara hizmet veren Lusail tramvayını da inşa etmişti. Alstom, 70 yılı aşkın süredir Suudi Arabistan’da faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, Mekke-Medine arasındaki Haramain yüksek hızlı tren hattı projesinde yer almasının yanı sıra Riyadh’da 3, 4, 5 ve 6 numaralı metro hatları için de anahtar teslim ve entegre metro sistemi ve bu hatların bakımını da sağlıyor. Alstom ayrıca, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nda yer alan, havaalanları gibi kısa mesafelerde raylı ulaşım aracı olarak kullanılan ve APM adı verilen ulaşım sistemini kurdu. Bu sistem, 2020’den bu yana yolcuların hizmetinde olup, bakım hizmetleri 2022’den bu yana Alstom tarafından yürütüldüğü bildiriliyor

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar