Yenikapı’dan yeni dünyaya Logitrans 2022

Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarının 15.si 23 ülkeden 171 firmanın katılımıyla Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde açıldı. Fuar Türkiye Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika için taşıma, depolama, ile birlikte tüm ekonominin gelişimine katkı sağlayacak bir buluşma olarak niteleniyor. Uluslararası “logitrans” Transport Lojistik Fuarı 16-18 Kasım 2022 tarihleri arasında açık kalacak.

Messe Münih ve EKO Fuarcılık ortak şirketi olan EKO MMI Fuarcılık tarafından 15. kez düzenlenen fuarın açılışını fuar organizatörleri ile birlikte UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TReder Başkanı Yalçın Şentürk’ün katılımı ile gerçekşti.Dünya lojistik trendlerinin belirlendiği bir platform görevi gören logitrans, lojistik ağ oluşturma süreçlerinin başladığı, katma değeri ve çarpan etkisi olağanüstü olan büyük iş birliklerine zemin oluşturuyor.

Türk üretici, ihracatçı, ithalatçı firmalar ile birlikte bu firmaların gelişine katkıda bulunan hizmet üreten firmalar tüm zorluklara karşın gelişmelerini sürdürüyor, uluslararası alanlarda başarılar ortaya koyuyorlar. Bu başarının en önemli örneklerinden bir lojistik sektörünün performansı oluşturuyor. Türkiye ile birlikte uluslar arası taşıma şirketlerini istanbulda buluşturan Logitrans Türkiye fuarıda sektörün tüm alanlardaki sürekli mücadele ve sürekli gelişimine örnek oluşturuyor. Fuar Lojistik hizmet verenler taşımacıları, liman, demiryolu, havayolu şirketlerini bunların müşterilerini ve tedarikçilerini buluşturuyor.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu Fuarın başarısına vurgu yaptı. Küresel gelişmeler ve yeni olanakları özellikle Ukrayna ve Rusya savaşı sonrasında yeni lojistik hatlara Rusya ve Kuzey ile Kuzey Afrika arasında gelişecek taşımalara dikkat çekti.

Fuar kapsamında çeşitli seminer ve paneller, Atlas lojistik ödülleri, UND IRU ödül leri sahipleri açıklanıyor. Ödüller törenleri gerçekleşiyor. Fuar’ın ziyaretçi sayısındaki her yıl düzenli artış gerçekleşiyor. Fuar ile ilgili açılış konuşmalarında fuarın kapsamı ve önemi ortaya vurgulandı. Türkiye’nin coğrafi önemini yıllardır bildiklerini ve vurguladıklarını belirten Messe Münih Yönetim Kurulu Üyesi Falk Senger açılıştaki değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin önemi hiç bugün olduğu kadar belirgin olmamıştı. Hedefimiz logitrans fuarının yarattığı bu mükemmel ortamdan faydalanarak network’lerimizi geliştirmek, fikir alışverişi ve yararlı görüşmeler yapmak. Lojistik, güvene bağlı şahsi ağ ve bağlantılar içeren bir karaktere sahip. Bu nedenle logitrans gibi önemli ve güçlü lojistik tanıtım ortamları sektör için önemli.”

“Taşımacılık ve lojistik endüstrisinin iklim koruma misyonu öne çıkıyor”

Eko Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, fuarların yüz yüze gelme, ağ oluşturma, yenilikleri görme ve gösterme, böylece evrensel ölçekte geçerli ve yararlı fikirlerin oluşumuna, bu fikirlerin hayata geçişine katkıda bulunma ve tanık olma ortamları olduğuna dikkat çekti. Altun, “Fuarımıza bu yıl 4 ülkenin sergilediği ortak katılım dahil yüzde 40 oranında bir büyüme ile 23 ülkeden 171 firma katılıyor. Türkiye bu noktada, üretim kapasitesi ve son yıllarda lojistik altyapısına yapılan yatırımlar ile öne çıkıyor. Tedarikte tercih edilen ülke durumuna gelen Türkiye’nin lojistikçileri de kendilerine yönelen talebi, ülkenin üreticileri kadar nitelikli bir şekilde karşılıyor” dedi. Yeniliklerini cesurca ortaya koyan taşımacılık ve lojistik endüstrisinin iklim koruma misyonunun öne çıktığını dile getiren Altun, “Amaç gelecekte herkesin güvenli, sürdürülebilir ve iklim dostu mobiliteden yararlanmasını sağlamak. İşte logitrans bu amaca adanmış bir fuardır” diye konuştu. 

UND yönetim kurulu ve üyeleri standları ziyaret ett. iLogitrans fuarı Sarp intermodal standında firma tarafından satın alanına Volvo’nun tam elektrikli çekicisi ve şarj sistemi teknolojik ve çevreci bir yenilik olarak yer aldı.

Tedarik zincirinde altın halka konumuna gelen Türkiye’nin lojistik olanakları sergileniyor

Türkiye’nin son yıllarda lojistik alt yapısına yaptığı yatırımın ve dünya lojistik pastasından pay alma mücadelesinde özel sektörün geldiği noktanın en iyi şekilde görülebileceği logitrans’ta; korona salgını ve Rusya-Ukrayna savaşına bağlı olarak yer yer kopan ve Yeşil Mutabakat ile yeniden şekillenmeye başlayan dünya tedarik zincirinde altın bir halka konumuna gelen Türkiye’nin lojistik altyapısı ve olanakları sergileniyor. Logitrans’ta; lojistik hizmet sunanların yanı sıra bu alanda kullanılan araç ve ekipmanlar, liman demiryolu havalimanı ve lojistik üs gibi fiziki mekanlar tanıtılıyor. Fuar ayrıca üç gün boyunca konunun uzmanları tarafından lojistikte son gelişmelerin ele alınacağı oturumlara, workshop’lar ve çeşitli tanıtım etkinliklerine sahne oluyor.

İveco logitrans Fuarında

IVECO’nun İstanbul yetkili satıcılarından IVECO Otomotiv uluslarası nakliyeye uygun 3 aracı ile Logitrans fuarında yerini aldı.Fuar açılışında birer konuşma yapan Iveco Otomotiv Ağır Vasıta satış müdürü Çayan Tubay ve Hafif Orta Vasıta satış Müdürü Özer İşler IVECO’nun uluslararası nakliyeye uygun araçları S WAY çekici, 3,5 ton Daily panel van ve 3,5 ton Daily şasi sergilediklerini belirtti.

Iveco Otomotiv ağır vasıta satış müdürü Çayan Tubay şunları söyledi; Burda gördüğünüz gibi uzun yol çekicimiz S WAY’i sergiliyoruz. S WAY bildiğiniz üzere 2020 yılı başında piyasaya sunuldu ve 2020 başından beri Türkiye’de toplam 2500 adet S WAY satıldı, S WAY pazar payımız her geçen ay biraz daha artıyor. Uzun yol araçlarımızı otomatik klima ve park kliması ile beraber sunuyoruz, ayrıca havalı kabin süspansiyonu, ADR, ZF intarder, 463 KW güçlü motor freni gibi özellikler standard. Uzun yol taşımacılığı için IVECO Cursor 13 Litre, 530 BG motorlu araçlarımız tercih ediliyor,

Iveco Otomotiv hafif orta vasıta satış müdürü Özer İşler de şunları söyledi; Daily modelimiz 3,5 ton segmentinde uzun yol Express taşımacılık için de çok tercih edilen bir araç, özellikle tek tekerlekli, 16m3 panel van modellerimiz çok tercih ediliyor. Daily modellerimizin en öne çıkan özelliklerinde biri de araçlarımızı C tipi kamyon şasisi olmazı bu da araçlarımızın yıpranmasını geciktiriyor. Diğer bir güçlü yanımız da Hİ Matic tork konvertörlü tam otomatik şanzıman seçeneği. Kısa sürede Daily satışlarımızın %20 sini otomatik şanzıman oluşturmaya başladı, hem şehir içinde hem de uzun yolda büyük konfor sağlıyor.

UND GELENEKSEL LOJİSTİK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ

Törene UND Yönetim Kurulu Üyeleri’nin tamamı katılırken, fuar ziyaretçileri de ödülü ilgiyle takip etti. UND İkinci Başkanı Şerafettin Aras ödül sonrası sürücülere hitaben yaptığı konuşmada “Sevgili kaptanlar, siz olmazsanız burada hiç kimse olmaz. Siz lojistik sektörünün vazgeçilmezlerisiniz, en büyük destekçilerisiniz. Sizleri kutluyorum” dedi.

YILIN SÜRÜCÜSÜ RECEP UZUNGÜNAY OLDU

IRU-UND Profesyonel Sürücü Onur Nişanı Ödülleri kapsamında 53 sürücüye başarı ödülü verildi. Birincilik ödülünü Trans Birdal Uluslararası Nakliyat’tan Recep Uzungünay kazandı. Uzungünay’a 10 bin TL değerindeki para ödülü UND İkinci Başkanı Şerafettin Aras tarafından takdim edildi.

İkincilik ödülüne Best Uluslararası Nakliyat’tan Cemil Yılmaz layık görüldü. Yılmaz 8 bin TL değerindeki ödülünü IRU Türkiye ve Bölgesi Daimi Temsilcisi Erman Ereke’den aldı.

İmsan Nakliyat’tan Mehmet Çeken ise 6 bin TL değerindeki üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Çeken adına ödülünü şirket temsilcisi Feryal Çiçek, UND Yönetim Kurulu Üyesi Necati Özmen’den aldı.

15 İSİM TEPE YÖNETİCİSİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

2022 yılı IRU Karayolu Nakliye Şirketi Tepe Yöneticisi Ödülü 15 farklı isme verildi. Abdullah Özer (Özer Taşımacılık), Ayla Ördek (Önder Nakliyat), Cemil Can Yalçın (T.G.L. Tet Global Lojistik), Cuma Kaynar (CVS Ekspres), Lokman Orak (Oraklar Uluslararası Nakliyat), Necati Özmen (Ulu Uluslararası Nakliyat), Onur Ercan (Troyka Uluslararası Nakliyat), Ömer Gülen (Bolubeyi Uluslararası Nakliyat), Sefa Erol (Erol Kardeşler Nakliyat), Selen İstanbul (Hilal Trans), Sinan Rehber (Tasa Nakliyat), Tayfun Gülcüler (By Bora Transport), Yılmaz Bakırcı (Kökez uluslararası Nakliyat), Yüksel Burak Baykara (Baynak Uluslararası Nakliyat) ve Ziya Güner (Trans Lojistik Taşımacılık) ödüllendirilen isimler oldu.

2022 YILI IRU-UND PROFESYONEL SÜRÜCÜ ONUR NİŞANI ÖDÜLÜ ALAN SÜRÜCÜLERİN LİSTESİ

  • Aktif Sped                              Burhan Sever
  • Best Uluslararası Nakliyat    Hasan Ünal
  • Best Uluslararası Nakliyat    Cemil Yılmaz
  • Best Uluslararası Nakliyat    Ferhat Öztoprak
  • By Bora Transport                 Ali Osman Bayrak
  • By Bora Transport                 Ahmet Çubukçu
  • Destan Ülkelerarası Nak.      Ayhan Ayaz
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Erkan Çalkaya
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Sait Doğan
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Faruk Çalışır
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Hüseyin Efendioğlu
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Duran Kaygusuz
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Hakan Uğur
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Suat Arslan
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Bekir Üstündağ
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Eyüp Sabri Öztaş
  • Ekol Lojistik A.Ş.                    Müslüm Çeri
  • Enco                                       Hakkı Şen
  • Enco                                       Gökhan Övünç
  • Hilal Trans                             Metin Akyıldız
  • Hilal Trans                             Bedirhan Serttaş
  • Hilal Trans                             Anıl Özdemir
  • Hilal Trans                             Coşkun Topkara
  • Hitit Global                            İlhan Güder
  • Hitit Global                            Şemsettin Tunçay
  • IGL Global Lojistik                 Aytekin Yılmaz
  • İbrahim Şeflek Nakliyat         Körihtiyar Dinler
  • İbrahim Şeflek Nakliyat         Ali Özelçinsoy
  • İbrahim Şeflek Nakliyat         Ruhi Poyraz
  • İmsan Nakliyat                      Mehmet Çeken=
  • Mars Lojistik                          Erkan Sole
  • Mars Lojistik                          Nihat Çakır
  • Mars Lojistik                          Tamer Geçim
  • Mars Lojistik                          Mustafa Karaduman
  • Mars Lojistik                          Yılmaz Bülbül
  • Orkun Ulus. Nak.                  Mustafa Kıdeyş
  • Platform Uluslararası Taş.    Cemil Kapar
  • Platform Uluslararası Taş.    Muhsin Zencir
  • Platform Uluslararası Taş.    Elferd Tut
  • Platform Uluslararası Taş.    Elferd Tut
  • Platform Uluslararası Taş.    Ersin Hacıoğlu
  • Platform Uluslararası Taş.    Orhan Rıdvanoğulları
  • Trans Birdal                           Recep Uzungünay
  • Trans Birdal                           İsmail Kano
  • Trans Birdal                           Sebahettin İnce
  • Trans Birdal                           Mehmet Alan
  • Trans Birdal                           Hakan Özgüven
  • Transbatur                             Cengiz Akbulut
  • Transbatur                             Ayhan Salantur
  • Transbatur                             Siraç Işıktekiner
  • Vip Ulus. Taş.                         Yusuf Pehlivan
  • Vip Ulus. Taş.                        Erkan Toksöz
  • Vip Ulus. Taş.                        Sadrettin Yıldız

Atlas Lojistik Ödülleri

Lojistik sektörünün ve iş dünyasının sonuçlarını her yıl büyük bir ilgiyle beklediği Atlas Lojistik Ödülleri başarılı markaları taçlandırdı. Aralıksız olarak 13’üncüsü düzenlenen yarışmanın tüm dallarında 2022 yılında toplam 114 aday yarışırken yeni bir katılım rekoru kırıldı.

Lojistik sektörünün medyası ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 13 yıldır kesintisiz devam eden “Atlas Lojistik Ödülleri” yarışmasının ödül töreni 17 Kasım 2022 tarihinde Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

2022 yılında da yoğun ilgi gören ve tüm dallarda toplam 114 adayın yarışmasıyla yeni bir katılım rekoru kırılan Atlas Lojistik Ödülleri’nde lojistik sektörüne katkı sağlayan çalışmalarıyla öne çıkan 7 ihracatçı ve üretici firma jüri tarafından ödüle layık görülürken tüm kategorilerde toplam 31 ödül sahipleriyle buluştu.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Atlas Lojistik Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun, “Bu yıl 13. Kez düzenlediğimiz yarışmamıza 114 aday başvurdu. Heyecanı düşmeyen, itibarı giderek artan bu yarışma, artık sektöre mal olmuştur. Bugüne kadar erişilen en yüksek sayıdaki başvuru bunu kanıtlıyor.” dedi.

Omsan Logistics, geçtiğimiz eylül ayında, Avrupa’nın güçlü taşımacılık firmalarından Metrans ile Türkiye ve Slovakya arasında kurduğu ortak ithalat – ihracat hattı projesiyle etkinliğin en önemli ödülü olan Jüri Özel Ödülü’ne layık görülürken, Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları Ödülü’nün de sahibi oldu.

2022 Atlas Lojistik Ödülleri Yarışmasında Toplam 30 Ödül Sahipleriyle Buluştu

Ulaştırma belgesine dayalı hizmetler dalında 5 kategoride değerlendirme oldu. Aynı kategoride her firmaya yalnızca bir ödül verilen yarışmanın belgeye dayalı hizmetlere ilişkin ödül değerlendirme sonuçları şöyle gerçekleşti:

Yurtiçi Taşıma İşleri Organizatörleri (R1/TİO): DİNÇER LOJİSTİK
Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2/TİO): BATU LOJİSTİK
Yurtiçi Lojistik İşletmecileri (L1): CEYNAK LOJİSTİK
Uluslararası Lojistik İşletmecileri (L2): ARKAS LOJİSTİK
Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları (C2): İMSAN GROUP

–Ulaştırma Bakanlığı yetki belgeleri dışında oda, dernek, birlik gibi üyeliklere göre yapılan başvurularda şu sonuçlar elde edildi:

Liman İşletmecileri: MERSİN ULUSLARARASI LİMAN İŞLETMELERİ
Demiryolu Taşıması Firmaları (Forwarder): SARP INTERMODAL
Demiryolu Taşıması Firmaları (Operatörler): MEDLOG LOJİSTİK
Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Forwarder): ORIGIN LOJİSTİK
Uluslararası Deniz Taşıması Firmaları (Gemi Sahipleri): OMSAN LOJİSTİK
Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Forwarder): EVOLOG LOJİSTİK
Uluslararası Hava Taşıma Firmaları (Havayolu Taşıyıcısı): TURKISH CARGO

–Yarışmada, jüri üyelerinin seçimine bağlı şekilde sonuçlanan Lojistik Proje Ödülleri dalında ise 4 proje ödüle değer bulundu:

“Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Dönüşümü” projesi ile CEY HOLDİNG A.Ş.
“Unique Steps” Projesi ile GLOBELİNK ÜNİMAR
“Hareket özel girder bridge konfigürasyonu ile en uzun mesafe yük taşıma rekorunu kırdı.” Projesi ile HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI

“Omsan’dan Yeşil ve Entegre Hizmet Projesi” Projesi ile OMSAN LOJİSTİK

–Aday belirleme ve oylama işlemleri https://www.lojistikodulleri.com/ web sitesi kullanıcıları tarafından yapılan online yarışmada ise elde edilen sonuçlar jüri tarafından tescil edildi. 8 kategoride 15’i şirket ve 32’si lojistik yöneticisi toplam 47 adayın yarıştığı online yarışmada, lojistik sektörünün ‘En Beğenilen’leri yine lojistik sektörünün tüm kesimlerinden gelen 12 bin 48 oyla belirlendi.

Yılın En Beğenilen Lojistik Şirketi: İMSAN GROUP
Yılın En Beğenilen Lojistik Tedarikçisi: FORD TRUCKS
Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Karayolu): SERHAT İMRAK (İMSAN GROUP)
Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Demiryolu): SARP KORAY (GREENLOG)
Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Denizyolu): HALE PASTACI (GALATA TAŞIMACILIK)
Yılın En Beğenilen Lojistik Yöneticisi (Havayolu): NURTEN KÜREK (NGL LOJİSTİK)
Yılın En Beğenilen Depo Yöneticisi: MURAT ÇETİN (SOLMAZ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ)
Yılın En Beğenilen Kargo / Kurye Yöneticisi: GİRAY ÖZKÜTÜK (NGL LOJİSTİK)

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar