Halk otobüsü sürücülerine eğitim

İstanbul genelinde İBB adına İETT yönetim ve denetiminde toplu taşıma hizmeti sunan özel halk otobüsü işleticilerini bünyesinde bulunduran ÖZULAŞ Toplutaşım A.Ş. 450 sürücüsünün bilgi ve becerilerini güncelleme ve geliştirme programı başlattı. Program içeriği Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) tarafından hazırlandı.

İstanbul genelinde İBB adına İETT yönetim ve denetiminde bütün hatlarda yolcu taşımacılığı hizmeti sunan işleticilerini bünyesinde bulunduran ÖZULAŞ Toplu Taşıma A.Ş. şirket bünyesinde bulunan otobüslerde çalışan 450 sürücüsüne 40 kişilik gruplar halinde bir günlük eğitim programına tabi tutacağı bildirildi. Eğitim programının içeriği Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) tarafından hazırlandı. Program çerçevesinde sürücüler işletmecilik, trafik güvenliği, insan ilişkileri, stres-öfke kontrolü, fren-lastik özellikleri, hız-hızın sınırlandırılması, otobüs yangınları alanlarında bilgi ve bilinç düzeylerini artırmaları hedefleniyor. Programın toplu taşımada kalite standartlarını yükseltmek, sürücü yetkinliklerini geliştirmek ve güvenlik boyutuyla bir trafik kültürü yaratmak amacıyla başlatıldığı yapılan basın duyurusunda özellikle vurgulandı.

Özulaş sürücülere yönelik bir eğitim ve bilgi güncelleme çalışması başlattı. Program çerçevesinde yapılacak İlk eğitim çalışması 20 Ocak 2026 Salı günü saat 09.00’da Özulaş merkezinde 40 kişiden oluşan sürücü grubuna düzenlenecek. Bir sonraki 40 kişilik program 27 Ocak 2026 Salı günü aynı saatte aynı yerde yapılacak. Eğitime katılacak sürücüler İETT ve ÖZULAŞ tarafından bilgilendirilecek ve davet edilecek.

Eğitim programının amacı otobüs çarpışmalarının önlenmesi, can kaybı ve yaralanma sayılarının azaltılması kapsamında trafik ve yol güvenliğinin sağlanması olarak belirlendi. Kaza yaşanmadan önce gerekli uyarıların yapılması ve önlemlerin alınmasının bu amaca katkısı bekleniyor.

Bu çalışma ülkemizin trafik ve yol güvenliği stratejisi olan 2030 yılında çarpışmalarda can kaybı ve yaralanma sayılarının azaltılması, 2050 yılında da 0 vizyon hedefinin yakalanmasına destek çabası taşıyor.

İETT İşletmeleri eldeki olanaklarla tüm otobüs filosuna zaman ve yer bakımından ulaşmakta zorlandığı için İETT-ÖZULAŞ-TTKÖD arasında sağlanan işbirliği ile yürütülecek bu programın 5 ay sürmesi planlandı. Sürücü Gelişim ve Güvenlik Programı açılışına katılımınızı bekleriz.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar