Cummins test merkezi

Dizel motorları ve dizel teknolojisinin gelişimine yaptığı katkılar ile tanınan Cummins, enerji dönüşümü ve alternatif enerji kaynakları sıfır emisyon hedefi, yeni teknolojilere geçiş sürecinde yoluna yeni yatırımlar ve girişimlerle devam ediyor.

Cummins Motor İş Mühendisliği Başkan Yardımcısı Jonathon White, Darlington kampüsü içinde yer alan yeni test merkezinin açılışında kırmızı kurdeleyi keserek şunları söyledi: “Yeni merkez, ürünlerimizin sera gazı ve hava kalitesi etkilerini azaltmak için daha ileri ve daha hızlı bir şekilde ilerlemeyi amaçlayan Hedef Sıfır stratejimizin önemli bir parçasıdır. Müşterilerimizin enerji geçişlerinde, hangi çözümü seçerlerse seçsinler yardımcı olacağız” diyor.

Merkezi Columbus, Indiana’da (ABD) bulunan Cummins, 1919’daki kuruluşundan bu yana Cummins’in İngiltere bulunan Darlington kampüsünde 13 milyon sterlinlik yatırımla dört yıllık bir sürede oluşan yeni Güç Aktarma Organları Test Tesisinin açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Cummins yöneticileri, yerel otoriteler ve farklı ülkelerden uzman basın temsilcileri katıldı.

Yeni Güç Aktarma Organları Test Tesisi, Cummins’in Avrupa Teknik Operasyonları çalışmalarının bir genişlemesi olup, şirketin ürün portföyünde sıfır emisyona ulaşma yolunda yürüyüşünün yeni bir aşaması oldu. Tesis yeni nesil dizel, doğal gaz ve hidrojen platformlarından hidrojen yakıt hücrelerine ve akülü elektrikli güç aktarma organlarına kadar daha geniş bir yelpazede henüz bilinirliği az olan “agnostik” güç teknolojileri geliştirmesine ve test etmesine olanak tanıyacak. Cummins, Cummins’in bir girişimi olarak sıfır emisyona geçişte hızlanmak için oluşturulan Accelera ürünleri ile birlikte, müşteri ürünlerinde testleri yapılacak.

Türkiye’de ticari taşıt üreticilerinin önemli bir bölümü yurtiçi ve pazarlara yönelik ürünlerinde Cummins’den motor tedarik ediyor. Bu motorlar minibüs, otobüs, çekici, kamyon ve dağıtım kamyonlarında, savunma sanayi araçlarında kullanılıyor. Test merkezi yeni teknolojilerin ve bu teknolojileri kullanan müşterilerin gelişmesine yapacağı katkı nedeniyle Türk otomotiv endüstri içinde önemli. 

Cummins Güç Aktarma Organları Test Tesisi, şirketin müşteriler için yeni ürünler geliştirmesine destek olacak. Bunun bir parçası olarak Cummins, müşterilerle iş birliği yaparak güç çözümlerini test edecek ve onlara ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunacak.

Cummins’in teknolojik bilgi ve test yapma becerisi, 13 Milyon sterlinin üzerindeki yatırım 738 metrekare alanda oluşturulan merkez Cummins’in son teknoloji tesislerle test kapasitesini önemli ölçüde artırıyor. Açılış konuşmalarında ve bültenlerde test merkezinin Euro 7 ve Aşama 6 için içten yanmalı motorlar, yakıt hücreleri ve akülerin yanı sıra akslar ve e-akslar gibi temel bileşenler de dahil olmak üzere çok çeşitli Cummins ve Accelera ürünlerinin geliştirilmesinde etkili olacağı vurgulandı. Test kapsamı içine de manuel veya otomatik şanzımanlı tamamen robotik sürüşü, yol sınıfı ve yük simülasyonunu, tekerlek kayma simülasyonunu ve motor görev döngüsü yer alıyor.

Daha önce ağırlıklı olarak motor testlerine odaklanan Cummins mühendisleri, artık kompakt SUV’lardan 44 tonluk kamyonlara ve çift katlı otobüslere kadar karayolu kullanımına yönelik güç aktarma organları ve ayrıca inşaat ve tarım makinelerinde arazi kullanımına yönelik güç aktarma organları geliştirebiliyor.

Cummins’in Darlington kampüsü, üretim, teknik, test ve iş desteği rollerinde yaklaşık 1.750 kişiyi istihdam ediyor. Yeni Güç Aktarma Organları Test Tesisi’nin kurulması, çeşitli teknolojilerin geliştirilmesiyle ilgili mevcut çalışanların yeniden beceri kazanması için hayati önem taşıyan yeni fırsatlar sağlıyor.

Enerji geçişi ve güç aktarma mühendisliğinde uzmanlık

Motor İşletme Mühendisliği Başkan Yardımcısı Jonathon White, “Yeni merkez, Cummins’in hidrojen, yenilenebilir doğal gaz, gelişmiş dizel veya akülü elektrikle çalışan daha geniş bir araç ve makine yelpazesi geliştirmesini ve test etmesini sağlıyor. Destination Zero™ stratejimizin önemli bir parçası olan ürünlerimizin sera gazı ve hava kalitesi etkilerini azaltmak, hangi çözümü seçerlerse seçsinler müşterilerimize enerji geçişlerinde yardımcı olmaktır.

Cummins mühendisleri, şasiye monte edilmiş güç aktarma organlarını test etmek için son derece gelişmiş dinamometreler kullanarak yeteneklerini genişletiyorlar. Önceleri ağırlıklı olarak motor testlerine odaklanmışlardı. Yeni imkanlarla kompakt SUV boyutundan 44 tonluk kamyonlara ve çift katlı otobüslere, ayrıca inşaat ve tarım makinelerinde arazi kullanımına kadar yol içi kullanım için tam aktarma organlarının geliştirileceği testlere yapabiliyorlar. Bunlar iki veya dört tekerlekten çekiş olabilir.

“Cummins’in geniş güç aktarma sistemi mühendisliği yeteneği, daha temiz teknolojilerin benimsenmesinin önünü açarken, sürülebilirliği, performansı, verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmanın yanı sıra işletme maliyetlerini en aza inmesine olanak sağlayacak” açıklamasını yapıyor.

Cummins Güç Aktarma Organları Test Tesisi, şirketin müşteriler için yeni ürünler –geliştirmesine destek olacak. Bunun bir parçası olarak Cummins, müşterilerle iş birliği yaparak güç çözümlerini test edecek ve onlara ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunacak

Temiz ve Çevreci tesis

Yeni tesis, daha temiz güç çözümlerinin geliştirilmesini destekleyecek olan test merkezi tesislerin çevreci olması ilkesine uygun yapıda. Operasyonları sırasında bir parçası olarak yerel çevresel faydalar sağlayacak. Test parkurlarında kullanılan gelişmiş dinamometreler, Cummins sahasında kullanılabilecek elektrik üretmek ve yerel şebeke üzerindeki etkiyi azaltmak için enerji geri kazanım sistemlerine sahip.

Test merkezi aynı yerleşke içinde yer alan Cummins Darlington, motor fabrikasında halihazırda mevcut olana benzer bir sistem kullanılarak yağmur suyu toplama ve su tasarrufu yapma özelliğine sahip.

CUMMİNS YENİ NESİL X15 ENTEGRE GÜÇ PAKETİ

Cummins son yıllarda yaptığı yatırımlar, satın alma ve ortaklıklarla dizel motor üreticisi olma özelliğine özellikle ağır ticari taşıtlar için bütünleşik güç paketi üreticisi olma özelliği ekledi. Cummins içten yanmalı motorları farklı yakıt türleri ile çalışabilecek bu yakıtlara uyum sağlayabilecek ve en ileri normaları karşılayabilecek şekilde geliştirdi. Cummins Eaton ve Meritor birliği ile güç paketleri sunumu için gereken bileşenleri sağlıyor. Eaton Cummins Otomatik Şanzıman Teknolojileri ve Cummins-Meritor’un yer aldığı Cummins’in tam entegre güç aktarma organları için tasarlanmış. .Cummins iştiraki Accelera batarya ve yakıt hücresi tekniğinde uzmanlaştı.
Cummins’in yeni ürünü X15 ortak platformda farklı yakıtlar kullanılabiliyor. X15 N pazarda mevcut olan en büyük çaplı doğalgaz yakıtlı motor. X15 2027 emisyon standartlarını bu günden karşılıyor. X15 H Cummins’in hidrojenli içten yanmalı motorlarda öncülüğünü gösteriyor.

Yeni X15Cummins’in bugüne kadarki en verimli motoru

Cummins Kuzey Amerika pazarından başlayarak şimdiye kadarki en verimli ağır hizmet tipi dizel motorunu piyasaya süreceğini duyurdu. Cummins HELM™ 15 litre yakıt agnostik (tanınan tanınmayan yakıtlara uyumlu) platformundaki ürün olan dizel X15, lansman sırasında ABD EPA ve CARB 2027 uyumlu yönetmeliklere uygun olacak. Kuzey Amerika’daki yeni nesil X15 dizel motoru, ağır hizmet tipi karayolu pazarına hizmet edecek.

1998’deki ilk X15 lansmanından bu yana çeşitli müşteri tabanının ihtiyaçlarını karşılayan geleneksel güvenilirlik ve düşük işletme maliyetlerini koruyan yeni nesil, gelişmiş dizel X15, mevcut X15’in aynı değerlerini (605 beygir gücüne ve 2.050 ft-lb torka kadar) korurken gelişmiş sera gazı ve yakıt verimliliği avantajları sunacak ve Eaton Cummins ve Cummins-Meritor ile güç aktarma sistemi entegrasyonunu optimize edecek.

Cummins’te Kuzey Amerika Karayolu Başkan Yardımcısı José Samperio “X15 ile ilgili onlarca yıllık deneyimimizi yeni nesil ürünümüze uyguladık ve bu yatırımların müşterilerimize gelecekte de iyi hizmet edeceğine inanıyoruz. Yeni nesil X15, teknolojinin bir sonraki evrimi olup dünyaya yenilik yapmayı asla bırakmadığımızı gerçekten kanıtlıyor,” dedi . “Yeni ürünün müşterilerimize her gün yapmaları gereken önemli işler için marka vaadimizi yerine getirmesini sağlamak için çok çalışıyoruz” diyor.

Cummins’in Küresel Karayolu İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jane Beaman, “Bugün, bizi ileriye taşıyan yeniliği yansıtan bir isimle yakıt bağımsız motor platformlarımızı yeniden tanıtıyoruz: Cummins HELM™ platformları,” dedi. “Daha yüksek verimlilik, daha düşük emisyonlar ve birden fazla yakıtla Cummins HELM™ platformları, müşterilerimize enerji geçişinin bir parçası olarak kendi yolculuklarını nasıl yönlendirecekleri konusunda kontrol sağlıyor. Kendileri, işletmeleri ve hedefleri için en iyi işe yarayan yakıt türlerini seçebiliyorlar,” Cummins, içten yanmalı motorlar ve alternatif teknolojiler gibi müşterilere kaliteli çözümler sunmaya ve inovasyona kendini adamıştır. Bu yeni nesil motor, önemli mimari değişikliklere gerek kalmadan 2027’den sonraki emisyon düzenlemelerini karşılama kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu yatırım, şirketin hidrojen ve alternatif yakıt motorları, akülü elektrikli ve yakıt hücreli güç aktarma organları alanındaki gelecekteki araştırma ve geliştirmeleri finanse etmeye devam ederken önümüzdeki on yıl boyunca teknoloji liderliğini korumasına yardımcı olacaktır” diyor.

Cummins Motor İş Mühendisliği Başkan Yardımcısı Jonathon White, “Bu yeni mimari, X15 motorunun mirasını genişletiyor. Dahil olan tüm ekipler, bu ürünün ne kadar önemli olduğunu ve hem Cummins hem de müşterilerimizin geleceği için ne anlama geldiğini biliyor, çünkü temel mimari bizi dizel teknolojisi ve alternatif yakıtlar ufkuna taşıyacak,” diyor.

Cummins Türkiye ticari taşıtlara yönelik olarak Türkiye pazarında uzun süredir İzmir merkezli olarak kendi organizasyonu ile yer alıyor, en güncel ürünleri ve teknolojilerini sunuyor, fuarlara katılıyor. Bu organizasyon Türkiye’de üretilen, kullanılan ve ihraç edilen otobüs, midibüs, çekici, kamyon ve kamyonetlere motor tedariği gerçekleştiriyor. Elektrikili mobiliteye yönelik olarak Türk markaları ile işbirliği sürdürüyor. Cummins Türkiye motor tedariki ile birlikte aplikasyonların gerçekleşmesinde teknik destek sağlıyor.
Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar