Iveco Hidrojenli E-WAY Busworld’de

Busworld 2023 Dünya otobüs üreticini, dünyanın çeşitli ülkelerinden otobüs uzmanı sektörel basına kapılarını açtı. Firmalar basın toplantıları ile yeni ürünlerini ve yolcu taşımacılığı alanında ortaya çıkan trendlere verdikleri cevapları ortaya koydular.
Iveco son yılları kapsayan çalışmaları satın almaları, üretim merkezleriyle güçlü bir konuma geldi.
Iveco, Busword 2023’de otobüs ve daily araçlarını sergiliyor.

Iveco Group ve Hyundai Motor Company, Brüksel’deki Busworld ticaret fuarında yeni hidrojen şehir otobüsünü tanıtıyor

Iveco Group NV (EXM: IVG) ve Hyundai Motor Company bugün Brüksel’deki Busworld 2023’te ilk IVECO BUS E-WAY H2’yi tanıttı.

Bu yeni hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli otobüs, iki şirketin Mart 2022’de duyurduğu karşılıklı yarar sağlayan ortaklığın bir başka somut sonucudur ve net sıfır karbon hareketliliği ve taşımacılığına geçişi hızlandırma kararlılığını yansıtıyor. Yeni model, halihazırda son nesil Akülü Elektrikli Araçları (BEV’ler) içeren bir seri olan şehirler için IVECO BUS sıfır emisyon çözümlerini genişletecek.

E-WAY H2, 310 kW’lık bir e-motor ve Hyundai Motor Group’un yakıt hücresi sistemi tabanlı hidrojen iş markası HTWO tarafından sağlanan gelişmiş bir yakıt hücresi sistemi ile donatılmış, 12 metre uzunluğunda, alçak tabanlı bir şehir otobüsüdür. Iveco Grubu’nun aktarma organları teknolojilerinde uzmanlaşmış markası FPT Industrial’ın birleşik 7,8 kg hidrojen depolaması sunan dört tankı ve bir adet 69 kWh akü paketiyle araç, normal çalışma koşullarında 450 km sürüş menzili sunuyor.

E-WAY H2 hem hidrojen yakıt ikmaline hem de takılabilir akü şarjına olanak tanır. IVECO BUS tarafından geliştirilen bu hibrit orta güç konsepti yalnızca aracın şarj edilme şeklini optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda yerleşik akü paketinin ve yakıt hücresi sisteminin en yüksek verimlilik ve dayanıklılığa ulaşmasına da yardımcı oluyor.

“Hyundai, 25 yıldır hidrojen teknolojisinde öncü ve liderdir ve küresel olarak hidrojen yakıt hücresi mobilitesi ve ticari taşımacılığın sahada kanıtlanmış lideridir. Bu enerji kaynağının sürdürülebilir bir topluma ulaşmanın temel direklerinden biri olduğuna kesinlikle inanıyoruz ve bu vizyonu ortağımız Iveco Group ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi Hyundai Genel Müdür Yardımcısı ve Küresel Ticari Araç ve Hidrojen İşi Başkanı Ken Ramirez. Motor Şirketi. Bugünkü açılış, güçlü ortaklığımızın ve sektörün net sıfır dönüşümünü hızlandırma ve insanlık için ilerleme misyonumuzu gerçekleştirme kararlılığımızın bir başka somut örneğini yansıtıyor.”

“Hidrojenle çalışan E-WAY H2’mizi sunmaktan gurur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğumuzun bu heyecan verici kilometre taşı, Hyundai Motor Company ile olan başarılı işbirliğimizin bir sonucudur ve güçlü yönlerimizi birleştirerek çevre dostu, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olan ve nesiller için daha sağlıklı bir gelecek yaratan bir insan ulaşım sistemini geliştirebileceğimizi göstermektedir. Iveco Grubu Otobüs İş Birimi Başkanı Domenico Nucera, “gelecek” dedi.

E-WAY H2, Fransa’nın Annonay ve İtalya’nın Foggia kentindeki IVECO BUS tesislerinde üretilecek. Araç, 7 – 12 Ekim tarihleri ​​arasında Busworld 2023’te Salon 4’te bulunan IVECO BUS standında sergilenecek .

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar