renaulttrucks

1 Tırsan Banner

MAN

Allison Yayın 21 Ekim –

Ticari taşımacılık endüstrisine yeni fonksiyonel ürün

  • Sektörde sıradanlığın dışına çıkarak, farklı ve katma değerli ürün ortaya koyma vizyonuyla ilerleyen Aktaş Holding, yeni inovatif ürün yatırımları kapsamında ağır ticari vasıtalar ve dorselerin (treyler) aktif ağırlıklarını dijital olarak ölçen ürünü portföyüne dahil etti. Aktaş; Amerikan Right Weigh firmasıyla sağladığı stratejik ortaklık ile Bursa’daki tesislerinde tonaj tartım cihazının üretimine başladı.

Faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu markalar ile dünya liderleri arasında yer alan Aktaş Holding, Covid-19 sonrası ortaya çıkan yeni normalde hızlı aksiyon alabilme yetkinliğini kullanarak, sektörün ihtiyacına yönelik yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor.

Sektörde sıradanlığın dışına çıkarak, farklı ve katma değerli ürün ortaya koyma vizyonuyla ilerleyen Aktaş Holding, yeni inovatif ürün yatırımları kapsamında ağır ticari vasıtalar ve dorselerin (treyler) aktif ağırlıklarını dijital olarak ölçen ürünü portföyüne dahil etti. Aktaş; Amerikan Right Weigh firmasıyla sağladığı stratejik ortaklık ile Bursa’daki tesislerinde tonaj tartım cihazının üretimine başladı.

Ticari yüklerin taşındığı araçlara montajı kolaylıkla uygulanan ve aracın aktif aks ağırlığın ölçülmesine imkân tanıyan bu yeni sistem; verimli yüklemenin ve aks ağırlıklarının izlenmesini sağlarken, araç içinde ve mobil uygulama ile ağırlıkların filo merkezlerinden aktif olarak takip edilmesi, kapasite aşımının ve fazla kullanım kaynaklı cezaların önlenmesi gibi pek çok verimlilik artırıcı çözüm sunuyor.

Filo yönetim sistemlerine aktif ağırlık takibi için büyük kolaylık

Sektöre yeni bir soluk getirecek bu cihazı devreye aldıkları için heyecanlı olduklarını belirten Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı İskender Ulusay, “Araç üstü dijital ağırlık ölçüm cihazı, hava süspansiyonlu araçların üzerine entegre edilebilen tartım sistemidir. Hava süspansiyon donanımı üzerine basit ve kolaylıkla takılabilen sensör sistemi ve sürücü kabini içine monte edilen gösterge ile aracın ağırlığını uzaktan erişimle her yerde izlemek mümkün hale geliyor. Bu da verimli yüklemenin sağlanması, aks ağırlıklarının izlenmesi, uluslararası alanda yük taşıyan araçların kapasite sınırını aşmalardan kaynaklanan cezaların önlenmesi, zaman ve enerji tasarrufu sağlanması, ağırlık kontrolü için kantarda zaman kaybını önleyerek, fiş maliyetinin azaltılması, filo sahipleri için etik dışı davranış tespitinin sağlanması, bildirimsiz yük taşıma ve yük çalınmasının önüne geçilmesi, rota dışı sürücü kaynaklı gelir kaybının engellenmesi gibi pek çok konuda filo yönetimlerine, ticari taşımacılık endüstrisine ve diğer sektör temsilcilerine önemli avantajlar sağlıyor.

Araç takip sistemleriyle entegre çalışma

“Araç takip sistemleriyle ile entegre çalışabilen bu sistem sayesinde, tüm veriler filo yönetiminde saklanıyor ve takip edilebiliyor” diyen Ulusay, “Üretkenliği, kârlılığı ve güvenliği destekleyen bu sistem, malın yüklenme veya boşaltılma esnasında bir tartı aleti kullanma ihtiyacını ortadan kaldırdığı için başta filo yönetimleri olmak üzere tüm kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Araç takip sistemlerinin sağladığı özelliklere ek olarak, ağırlık verilerinin sağlanmasıyla sektörün eksik kalan ihtiyacı tümüyle karşılanmaktadır” dedi.

Otonom araç teknolojilerine yönelik ağırlık çözümü (IoT)

Ticari araçlarda aktif aks ağırlıklarını ölçebilen yeni ürünün, fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu IOT (Internet of Things) konuşabilen cihazlar üzerine sektöre çok önemli katkı sağlayacağına inandığını aktaran Ulusay, IOT teknolojisinin GSM hatları üzerinden sağladığı veri akışı ile otonom araç teknolojisine ilk adım olduğunu da sözlerine ekledi. Ulusay, ağırlık verilerin sürekli olarak saklandığı bu sistemde filoların bu verileri kullanarak, rotaların düzenlenmesini sağlayabildiğini ve yükleme verimliliklerini artırabildiğini kaydetti.

Geleceğin teknolojilerine odaklanıyor Amerika Birleşik Devletleri’nden Almanya’ya, Bulgaristan’dan Çin’e kadar, dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Aktaş Holding’in, sektörde 80 yılı aşkın üretim tecrübesi ve know how’ıyla yeniliklerin öncüsü olduğuna işaret eden Ulusay, “Sahip olduğumuz global organizasyonumuz ve AR-GE yeteneklerimiz sayesinde, zorlu dönemi fırsata çevirecek hamleler yapmaya odaklanmaktayız. Globaldeki rekabetçiliğimizi sürdürmek için ürün geliştirme ve AR-GE’ye mümkün olan en çok yatırımı yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü dünya teknoloji odaklı ilerliyor ve sıradanlığın dışına çıkarak, farklı ve katma değerli ürün ortaya koyan markalar daima bir adım öne çıkıyor. Covid-19 sonrası ortaya çıkan yeni normalde; yenilikçi yaklaşım benimseyen, hızlı ve çevik olan öne çıkacak. Bu anlamda şirket olarak, değişken müşteri beklentilerine karşı çevik olup hızlı aksiyon alabilmekte ve sektörde değişimin / yeniliğin öncüsü olma rolümüzü başarıyla sürdürebilmekteyiz. Right Weigh firmasıyla sektöre yenilik getirerek, güvenilir ürünlerimizle her zaman en kaliteli hizmeti sunmaya odaklanacağız. Dolayısıyla AR-GE Merkezi’miz aracılığıyla, ürün ve teknoloji geliştirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürme amacındayız” dedi

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar