Kontrol, şeffaflık, başarı: BPW

Araç operatörleri için uluslararası bir mobilite ortağı, araç üreticileri için de sistem ortağı olan BPW Group, IAA 2024’te taşımacılık sektöründe daha fazla verimlilik ve kontrol için akıllı çözümler sunacak. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Standart olarak telematikle donatılmış ve diğer şeylerin yanı sıra yapay zeka kullanan akıllı iC Plus yürüyen aksam nesliyle BPW ve idem telematik, araç operatörlerinin verimlilik kazanımları elde etmeleri için yeni fırsatlar yaratıyor; optimize edilmiş kullanım ve fren performansı analizinden nakliye sürecini kontrol etmeye, sürücü, filo ve bakım yönetimine kadar. Bu, tüm nakliye sürecine şeffaflık, güvenlik ve öngörülebilirlik getiriyor” denildi.

iC Plus: BPW’nin akıllı yürüyen aksam nesli, filo operatörlerinin araçlarında neler olup bittiğini daha iyi görebilmelerini ve proaktif davranabilmelerini sağlayan, ihtiyaçlara dayalı filo yönetimi ve öngörülü bakım yönetimi sağlayan akıllı yürüyen aksamları kapsıyor.

ePower aks modülü, römork hareket ederken ve fren yaparken elektrikli veya hibrit soğutma ünitelerini beslemek için enerji üretiyor. Kullanıma ve kilometreye bağlı olarak, bu, 4.000 litreye kadar dizel tasarrufu sağlayabiliyor ve yılda römork başına CO2 emisyonlarını 10 ton azaltabiliyor. 

Dizel tüketimini azaltmaya yönelik bir diğer çözüm de BPW’nin yan kuruluşu Hesterberg tarafından sunuluyor. Römork için aerodinamik bir çözümle, çekici ünitesinin dizel tüketimi, minimum çabayla 100 km’de 0,4 litreye kadar azaltılabiliyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar