IAA’da Akdeniz Yıldızı; OKT Sirius

Tanker, silobas gibi özel treyler ve üst yapıları ile öne çıkan ve geniş ürün yelpazesi ve kalitesi ile tanınan OKT Trailer 9. kez IAA’ya katıldı. OKT Trailer standının şıklığı ve modern tasarımı büyük beğeni topladı ve örnek oluşturdu.

OKT Trailer standında sergilediği ürünlerle de dikkat çekti. Özellikle Sirius isimli OKT Trailer tasarımlı aerodinamik semi treyler tankeri, fonksiyonelliği ve endüstriyel şıklığı birleştirerek gözlerde ve akıllarda yer etti. Tasarım, prototip geliştirme ve üretime dönüştürme yeteneğini ortaya koydu. Bu ürün ile OKT treyler sektörüne güç verdi ve endüstriyel estetik ortalamalarını yükseltti.
Sirius’un ölçüleri, işlevi ve ağırlığı ile ticari kullanıma uygun olması, başarısının prototip düzeyinin üstünde olmasını sağladı. Aerodinamik yapıya sahip gıda tankeri, boyasız ve ayna parlaklığında izolasyon işlevine sahip kaplaması, yakıt tüketimini ve rüzgar direncini düşürecek şekilde tasarlanmış ayak ve tekerlekleri ile sektörde dünya çapında bir ilki oluşturdu.

Aerodinamik yapı, tanker önündeki bombe içine gizlenen açılır-kapanır tasarımı ile ödüle layık görüldü. Yarı römork, tankerinin etekleri kompozit ve alüminyum malzemeden oluşan kapaklara sahip. Tanker gövdesinin arkasındaki rüzgarın direnç oluşturmadan uzaklaştırılması sağlanmış. Tampon tasarımındaki estetik ve işlevsel çizgiler, aydınlatma unsurları ve plakalık, üst sınıf otomobillere mahsus bir görünümde. Trafik güvenliği ve görünüm, yağışlı havada sıçrayış etkisinin minimuma indirilmesi amacıyla tasarlanmış.

Bu ürün, gençlerin yönettiği Genç OKT’in fuara yaptığı katkı olarak hatırlanacak. Tanker yarı römorkun dolum kontrol kapakları ve üst yürüyüş yolu kapalı ürün tasarımı ile Fransız ve İtalyan stilistlerini etkileyecek özellikte.

OKT, endüstriyel ilişkilerde de başarılı bir performans sergiliyor. 2022 IAA’da işbirliği başlattıkları Belçika menşeli Lambrecht markalı vakum özelliğine sahip, ADR’li aşınma dayanıklı özel malzemeden mamul paslanmaz 318 LN gövdeye sahip atık tankeri ile Türkiye için yenilikçi, Avrupa için ileri standartlara uygun rekabetçi tehlikeli atık taşıma aracına yer verdi. OKT, bu ürünü ile TSE’den ADR tip onaylı akaryakıt taşıma amacı dışı kullanılacak bir ürün için tip belgesi aldı. Sektör, yeni sertifika ile tanıştı.

Araç üzerinde motoru PTO’dan güç alan vakum pompası ve basınçlı boşaltma amaçlı kompresör donanımına sahip.

OKT ürün gamını yüksek hacim sunan 63 m³’lük gıda silobası tamamlıyor. Silobas, sunduğu hacim, yükleme-boşaltma hızı ve gıda akışını tortu oluşturmadan sağlayacak şekilde tasarlanıp üretilmiş.

OKT standının diğer bir ürünü ise W tipi çimento silobası. Bu üründe 39 m³ hacim ve düşük boş ağırlık gösteriş ve dayanıklılığı birleştiren komponent ve aksesuarlar ile OKT’nin iddiasını sürdürdüğü başka bir ürün olarak yerini alıyor.

Haber Alt Paylaş

Benzer yazılar