EN YENİLER – Taşıyanlar Dergisi https://tasiyanlar.com Ticari Taşıtlar, Römork, Kasa, Özel Ekipmanlar ve Lojistik Haberler Sitesi Fri, 26 Apr 2024 14:12:06 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.6 https://tasiyanlar.com/wp-content/uploads/2023/10/cropped-tasiyanlarlogo-1-2-1-36x36.png EN YENİLER – Taşıyanlar Dergisi https://tasiyanlar.com 32 32 Öztreyler teslimatlara devam https://tasiyanlar.com/ust-yapi/oztreyler-teslimatlara-devam.html https://tasiyanlar.com/ust-yapi/oztreyler-teslimatlara-devam.html#respond Fri, 26 Apr 2024 12:56:14 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=31018

Öztreyler, önde gelen inşaat firmalarından Nesce Grup’a filo teslimatını gerçekleştirdi. 2024 yılı inşaat sezonunun açılması, şantiyelerde çalışmalar hız kazanmaya başladı. İnşaat ve şantiye sektörü yönelik ürünleri ile tanınan Öztreyler’in siparişi alınan ve üretimi tamamlanan kamyon üstü ve treyler damperlerin teslimatlarına hız kesmeden devam ettiğini bildirdi. Öztreyler, Ankara’nın inşaat, madencilik, enerji, alt ve üst yapı alanlarında ...]]>

Öztreyler, önde gelen inşaat firmalarından Nesce Grup’a filo teslimatını gerçekleştirdi.

Gebze fabrikasında gerçekleştirilen teslimat törenine, Öztreyler Satış Pazarlama Direktörü Murat Özsoy ve Satış Uzmanı Ufuk Karakuşaklı ile birlikte  Nesce Grup’tan Vesim Çelik, Ömer Faruk Çelik, Harun Çelik, Muhammed Fırat Çelik ve Mert Nurullah Çelik katılım gösterdi.

2024 yılı inşaat sezonunun açılması, şantiyelerde çalışmalar hız kazanmaya başladı. İnşaat ve şantiye sektörü yönelik ürünleri ile tanınan Öztreyler’in siparişi alınan ve üretimi tamamlanan kamyon üstü ve treyler damperlerin teslimatlarına hız kesmeden devam ettiğini bildirdi. Öztreyler, Ankara’nın inşaat, madencilik, enerji, alt ve üst yapı alanlarında faaliyet gösteren Nesce firmasına 10 adet kamyon üstü damper teslim etti.

Öztreyler inşaat ve şantiye sektörüne yönelik damper, silobas, Lowbed, enerji sektörüne yönelik akaryakıt ve gaz tankerleri başta olmak üzere geniş bir yelpazede şasi üstü ve treyler olarak ekipman üretimini sürdürüyor. 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren şirket, piyasa dinamikleri ve gelişmeleri doğrultusunda römork, yarı römork ve kamyon üstyapı uygulamalarıyla müşteri taleplerini ön planda tutarak projeler gerçekleştirmekte, çoğalan bir heyecan ve enerjiyle çalışmalarını sürdürüyor.

ÖZTREYLER, treyler üretiminin yanında; OZDEFENCE (Savunma Sanayi) ve OZRAIL (Demiryolu Ürünleri) markaları ile yeni alanlarda tasarım, üretim yaparak gelişmesini sürdürüyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/ust-yapi/oztreyler-teslimatlara-devam.html/feed 0
Ford Otosan’dan sürdürülebilirlik manifestosu https://tasiyanlar.com/en-yeniler/ford-otosandan-surdurulebilirlik-manifestosu.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/ford-otosandan-surdurulebilirlik-manifestosu.html#respond Fri, 26 Apr 2024 10:54:46 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=31000

”Gelecek Şimdi” vizyonu ile ortaya koyduğu uzun dönemli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda tüm ekosistemde dönüşümün öncüsü olma amacıyla faaliyetlerini sürdüren Ford Otosan, malzeme tedarikçilerinin ardından lojistik servis sağlayıcıları ile de sürdürülebilirlik manifestosunu açıkladı.  Lojistik operasyonlarında 2035 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşmada dev bir adım niteliğindeki bu manifesto ve performans değerlendirmesine yönelik yol haritası ile Ford Otosan, sürdürülebilirlik bakış açısının ...]]>

”Gelecek Şimdi” vizyonu ile ortaya koyduğu uzun dönemli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda tüm ekosistemde dönüşümün öncüsü olma amacıyla faaliyetlerini sürdüren Ford Otosan, malzeme tedarikçilerinin ardından lojistik servis sağlayıcıları ile de sürdürülebilirlik manifestosunu açıkladı. 

Lojistik operasyonlarında 2035 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşmada dev bir adım niteliğindeki bu manifesto ve performans değerlendirmesine yönelik yol haritası ile Ford Otosan, sürdürülebilirlik bakış açısının tüm ekosistemde yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük eden “Gelecek Şimdi” vizyonu doğrultusunda sürdürülebilirlik alanında lider iş ortaklarıyla çalışma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Ford Otosan, değer zincirini şekillendirecek önemli bir adıma daha imza attı ve Lojistik Sürdürülebilirlik Konferansı’nda ”Lojistik Servis Sağlayıcıları Sürdürülebilirlik Manifestosu”nu paylaştı.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında oldukça geniş bir lojistik ağına sahip olan ve lojistik operasyonlarında 2035 yılına kadar karbon nötr hedefiyle ilerleyen Ford Otosan bu manifesto ile yol haritasını netleştirdi. Yol haritası, lojistik süreçlerinde yer alan paydaşların Ford Otosan’ın çevresel, sosyal ve yönetişim ilkeleriyle uyumlu bir şekilde çalışmasını, performanslarının izlenmesini ve kendilerini geliştirmek adına aksiyon almalarını hedefliyor.

Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistik Lideri Onur Sarıkaya, “Otomotiv sektörünü şekillendirmeye odaklanan vizyonumuz doğrultusunda, sürdürülebilir bir geleceği inşa etmeye kararlı olduğumuzu Lojistik Servis Sağlayıcıları Sürdürülebilirlik Manifestosu ile bir kez daha vurguluyoruz. Bu manifesto, Ford Otosan’ın sürdürülebilirlik, inovasyon ve sorumlu iş uygulamaları değerlerini çok iyi yansıtıyor. Sürdürülebilirlik alanında paydaşlarımızla iş birliği yapmaya ve geleceğimizi şekillendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sektörün öncüsü manifesto

Ford Otosan’ın Lojistik Servis Sağlayıcıları Sürdürülebilirlik Manifestosu, Türkiye otomotiv sektöründe lojistik zincirinde sürdürülebilirlik ve karbon nötr olma ile ilgili hayata geçirilen öncü bir proje olarak öne çıkıyor. Manifesto uyarınca Ford Otosan’ın lojistik zincirindeki paydaşlarından beklediği taahhütler şöyle sıralanıyor:

·       Ford Otosan’ın 2035 yılına kadar karbon nötr lojistik zinciri, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini destekleyecek projeleri önceliklendirmek, enerji verimliliği projelerini uygulamak. Geri kazanılmış malzeme ve enerji kaynakları kullanımını artıracak tasarım, faaliyetler ve raporlamalarda bulunmak.

·       Cinsiyet, cinsel yönelim, ırk veya fiziksel özellikleri hedef alan kalıp yargıları pekiştiren dil kullanımına karşı çıkmak. Açık, adil, şiddetsiz iletişimi teşvik etmek. Eşitlikçi, kapsayıcı bir politika benimsemek ve insan haklarına değer veren kurumlarla iş birliği yapmak.

·       Toplumsal yatırım projeleri, bağış ve sponsorluk faaliyetleri aracılığıyla operasyonların bulunduğu ülkelerdeki toplumu desteklemek.

·       Tüm iş ve işlemlerde; yasalara, Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, Birleşmiş Milletler Küresel İlkelerine (Global Compact) uymak, hesap verebilirliği ve açıklığı ilke edinmek.

  • Tüm iş, eylem ve işlemlerde Ford Otosan Çalışma İlkeleri ve Etik Kuralları ile Tedarik Zinciri Uyum Politikası’na uygun hareket etmek.

Lojistikte öncü uygulamaları hayata geçiren Ford Otosan, lojistik faaliyetlerinin bir kısmını demiryolu hattı kullanarak daha düşük emisyon seviyesi ile yapıyor. Elektrik, hidrojen ve benzeri düşük emisyonlu ekipman ve rotaları kullanmak üzere lojistikte karbon nötr yol haritasına da sahip olan Ford Otosan, uygun altyapıların hazırlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ford Otosan, sürdürülebilirlik performansıyla zirvede

Yenilikçi bakış açısıyla tüm ekosistemi sürdürülebilir ve dijital teknolojilerle dönüştürmeyi odağına yerleştiren Ford Otosan, 2022’de hayata geçirdiği “Gelecek Şimdi” vizyonuyla çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında fayda yaratmak için çalışıyor. Ford Otosan güçlü, kapsamlı ve kararlı adımlarla ilerlediği sürdürülebilirlik yolculuğuna çalışanlarını, tedarikçilerini, bayi ağını ve iş ortaklarını da dahil ediyor.

2022 yılında Bilim Temelli Hedefler Girişimine 2050 yılında net sıfır olma taahhüdünü vererek, Tedarikçi Sürdürülebilirlik Manifestosu’nu da 2023’te yayımlayan Ford Otosan, sürdürülebilirliği tedarikçi seçiminde bir kriter olarak belirlemişti. Bu doğrultuda kritik ürün gruplarını üreten tedarikçilerle iş birliği yaparak Karbon Nötr Yol Haritası’nı oluşturmuştu.

Ford Otosan, sürdürülebilirlik performansı sonucunda uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan ve önemli bir referans noktası olan 2024 Küresel Sürdürülebilirlik Yıllığı’na girmeye hak kazanan ilk Türk otomotiv şirketi konumunda bulunuyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/ford-otosandan-surdurulebilirlik-manifestosu.html/feed 0
Goodyear yeni simülasyon merkezini Lüksemburg’da açtı https://tasiyanlar.com/en-yeniler/goodyear-yeni-simulasyon-merkezini-luksemburgda-acti.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/goodyear-yeni-simulasyon-merkezini-luksemburgda-acti.html#respond Thu, 25 Apr 2024 10:09:29 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30976

Goodyear, lastik geliştirme sürecini geliştirmek için 2021 yılında açtığı Akron Ohio’daki merkezin ardından Lüksemburg’da yeni simülasyon merkezini faaliyete geçirdi. Goodyear lastik tasarımı ve geliştirilmesinde yeni bir döneme geçiyor. Goodyear, OEM’lerle iş birliğini geliştirmek ve kişiselleştirilmiş ürün geliştirme yoluyla elit lastik performansını desteklemek için tasarlanan Simülasyon Merkezi’ni Lüksemburg’ta açtı.  VI-grade tarafından geliştirilen DiM250 DİNAMİK Sürüş Simülatörü ...]]>

Goodyear, lastik geliştirme sürecini geliştirmek için 2021 yılında açtığı Akron Ohio’daki merkezin ardından Lüksemburg’da yeni simülasyon merkezini faaliyete geçirdi.

Goodyear lastik tasarımı ve geliştirilmesinde yeni bir döneme geçiyor. Goodyear, OEM’lerle iş birliğini geliştirmek ve kişiselleştirilmiş ürün geliştirme yoluyla elit lastik performansını desteklemek için tasarlanan Simülasyon Merkezi’ni Lüksemburg’ta açtı. 

VI-grade tarafından geliştirilen DiM250 DİNAMİK Sürüş Simülatörü ile donatılan merkez, sanal lastik geliştirme sürecinden yararlanarak, henüz mevcut olmayan otomobil modelleri için lastik modellerini test etmek ve doğrulamak amacıyla kullanılabiliyor. Bu da hızlı üretime olanak sağlarken, geliştirme sürecinde aracın ihtiyaçlarına uygun lastik değişikliklerinin yapılmasını sağlıyor. 

Goodyear’ın gelecekteki lastik gelişimine yönelik vizyonu

Simülasyon Merkezi, Goodyear’ın güvenlik, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilirliğe olan uzun süreli bağlılığını daha da güçlendiriyor. Simüle edilmiş sürüşün kullanılması, daha az fiziksel lastiğin üretilmesine ve daha hızlı bir üretim sürecine olanak tanıyor. Bu aynı zamanda Goodyear’ın yalnızca tek bir fiziksel yinelemeyle tüm geliştirme lastikleri için ilk onayı almasına da yardımcı olacak. Aslında, Goodyear hesaplamalarına göre, tek bir fiziksel yineleme geliştirme yeteneği, ortalama 13.000 lastikten ve 97.500 km’lik fiziksel lastik testinden tasarruf sağlayacak. 

Maserati ile Gran Turismo 2023 için özel yapım lastikler üretmeye yönelik başarılı bir ilk projenin ardından Simülasyon Merkezi, Goodyear’ı dünya çapındaki OEM’ler için özel yapım lastikler geliştirme konusunda destekliyor.

Goodyear EMEA Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Romain Hansen şöyle konuştu: “Sektör lideri Simülasyon Merkezimizin Lüksemburg’da açılması, Goodyear’ın mobilitenin geleceğine yatırım yapma ve onu şekillendirme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Sanal lastik geliştirme ekibimiz bugüne kadar Avrupa, ABD ve Çin’in önde gelen OEM’leriyle çok sayıda proje yürüttü. Otomotiv mühendisleri sanal geliştirme sürecimizi deneyimlediğinde, hem potansiyel iş hem de olası sürdürülebilirlik etkilerini kabul ediyorlar.”

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/goodyear-yeni-simulasyon-merkezini-luksemburgda-acti.html/feed 0
Iveco Group’un yeni CEO’su Olof Persson https://tasiyanlar.com/en-yeniler/iveco-groupun-yeni-ceosu-olof-persson.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/iveco-groupun-yeni-ceosu-olof-persson.html#respond Thu, 25 Apr 2024 09:43:19 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30963

Iveco Group N.V. Yönetim Kurulu, Olof Persson’un 1 Temmuz 2024’te Grup CEO’su olarak Gerrit Marx’ın yerini alacağını duyurdu. Yönetim Kurulu, Gerrit Marx’ın görevden ayrılıp CNH Industrial N.V.’nin (NYSE:CNHI) CEO’su olarak atanmasıyla, böyle bir görev değişikliğine gitti. Şu anda Iveco Group Yönetim Kurulu Bağımsız Direktörü olarak görev yapan Olof Persson, son Sermaye Piyasası Günü’nde sunulduğu üzere ...]]>

Iveco Group N.V. Yönetim Kurulu, Olof Persson’un 1 Temmuz 2024’te Grup CEO’su olarak Gerrit Marx’ın yerini alacağını duyurdu. Yönetim Kurulu, Gerrit Marx’ın görevden ayrılıp CNH Industrial N.V.’nin (NYSE:CNHI) CEO’su olarak atanmasıyla, böyle bir görev değişikliğine gitti.

Şu anda Iveco Group Yönetim Kurulu Bağımsız Direktörü olarak görev yapan Olof Persson, son Sermaye Piyasası Günü’nde sunulduğu üzere grubun planlarının geliştirilmesinde aktif rol alarak CEO görevini üstlenecek.

Iveco Group Başkanı Suzanne Heywood, atamayla ilgili şu yorumu yaptı: “Iveco Group’taki herkes adına, Gerrit’e son iki buçuk yıldaki enerjik ve başarılı önderliği için teşekkür etmek istiyorum ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Olof’un ilgili sektördeki büyük tecrübesiyle CEO olarak devreye gireceği ve Mart ayında sunduğumuz planların uygulanmasında görevi üstleneceği için gerçekten şanslıyız.”

Grubun yeni CEO’su Olof Persson ise şu yorumda bulundu: “Yönetim kurulu üyesi olarak, şirketi dijital çağın fırsatlarına ve alternatif tahrik teknolojilerine geçişe açan Iveco Group ekibinin tamamından çok etkilendim. CEO görevini üstlenerek tüm paydaşlarımıza hizmet etmeye, sürekli ivme kazanan yeteneklerimizden en iyisini uygulamaya odaklanmamızı sağlama fırsatına sahip olduğum için bundan daha fazla mutluluk duyamazdım.”

Gerrit Marx ise şu açıklamayı yaptı: “Olof yalnızca Yönetim Kurulumuzun değerli bir üyesi değil, aynı zamanda benim ve kıdemli Iveco Group ekibinin yakın akıl hocası oldu. Onun deneyimi, engin sektör bilgisi ve grubumuz hakkındaki anlayışı, yakın zamanda sunduğumuz planlara yönelik güçlü ivmenin devamını sağlayacaktır. Listelenmemizden bu yana geçen bu önemli ve heyecan verici yıllarda Iveco Group’taki meslektaşlarımın elde ettiği başarılardan büyük gurur duyuyorum. Olof’un önderliğinde şirketimizin daha da güçlenerek ilerlemeye devam edeceğinden hiç şüphem yok.”

Kariyeri boyunca Olof Persson, ABB’de çeşitli görevlerde bulundu ve 2004 yılında Bombardier Transport’a Bölüm Başkanı olarak atandı. 2006 yılında Volvo Aero Başkanı ve ardından 2008 yılında Volvo Construction Equipment Başkanı olarak Volvo Group’a katıldı. 2011 yılında AB Volvo Group’un Başkanı ve CEO’su oldu. Olof Persson, 2016 yılında Cerberus Operations and Advisory Company’ye Kıdemli Operasyon Yöneticisi olarak atandı. 2022 yılında Grup Euronext Milan’da listelendiğinde Iveco Group’un Yönetim Kurulu’na Bağımsız Direktör olarak katıldı.

Iveco Group‘un ilk çeyrek mali sonuçları planlandığı gibi 10 Mayıs 2024’te Gerrit Marx tarafından sunulacak.

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/iveco-groupun-yeni-ceosu-olof-persson.html/feed 0
Otokoç ve TET Global Lojistik’ten iş birliği https://tasiyanlar.com/en-yeniler/otokoc-ve-tet-global-lojistikten-is-birligi-2.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/otokoc-ve-tet-global-lojistikten-is-birligi-2.html#respond Thu, 25 Apr 2024 09:15:24 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30958

Otokoç ve dökme kimyasal taşımacılık alanında faaliyet gösteren TET Global Lojistik arasında yerinde servis hizmetini kapsayan iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, tüm filo araçlarının bakım, onarım ve kontrol süreçlerine yönelik yerinde servis hizmetini kapsıyor. Bu iş birliğinin yanı sıra TET Global Lojistik, Otokoç Sultanbeyli Ford Trucks’tan araç satın alımı yaptı. Otokoç Otomotiv çatısı altında faaliyet ...]]>

Otokoç ve dökme kimyasal taşımacılık alanında faaliyet gösteren TET Global Lojistik arasında yerinde servis hizmetini kapsayan iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, tüm filo araçlarının bakım, onarım ve kontrol süreçlerine yönelik yerinde servis hizmetini kapsıyor. Bu iş birliğinin yanı sıra TET Global Lojistik, Otokoç Sultanbeyli Ford Trucks’tan araç satın alımı yaptı.

Otokoç Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren Otokoç ve dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle kurumlara intermodal taşımacılık hizmeti veren TET Global Lojistik bir iş birliği anlaşması imzalayarak güçlerini birleştirdi.

Otokoç Sultanbeyli Ford Trucks Servisi, 2023 yılı içinde 74 adet Ford Trucks marka araç alarak bu kapsamda 350 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştiren TET Global Lojistik’e yapılan iş birliği ile yerinde servis hizmeti de sunmaya başladı. Bu çerçevede TET Global Lojistik’in tüm filo araçlarının bakım, onarım ve kontrol süreçleri Otokoç Sultanbeyli Ford Şubesi’nin uzman ekipleri tarafından firmanın tesislerinde, yerinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu iş birliğine ilişkin protokolün imza töreni Otokoç Sultanbeyli Ford Şubesi’nde, Şube Müdürü Orhun Özkan ve TET Global Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Cemil Can Yalçın’ın katılımıyla gerçekleşti. TET Global Lojistik ve Otokoç yetkilileri, imzalanan anlaşma ile bir araya gelerek ortak hedefler doğrultusunda sürdürülebilir bir başarı elde etme yolundaki kararlılıklarını dile getirdi. Bu iş birliğiher iki şirketin de büyüme potansiyelini artırarak, müşterilere daha geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunma amacını taşıyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/otokoc-ve-tet-global-lojistikten-is-birligi-2.html/feed 0
Mercedes yağmurlama test standı https://tasiyanlar.com/agir-ticari/mercedes-yagmurlama-test-standi.html https://tasiyanlar.com/agir-ticari/mercedes-yagmurlama-test-standi.html#respond Wed, 24 Apr 2024 08:51:57 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30954

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda açtığı yeni yağmurlama test standına sahip tesis ile kalite kontrol ve test teknolojilerindeki öncülüğünü pekiştiriyor. Endüstri 4.0 teknolojileri referans alınarak tasarlanan ve otomatik çalışan yeni tesiste araçlar, 80 km/h hızla seyir halindeymiş gibi simüle edilirken araçların karşılaştıkları fiziksel olaylar incelenebiliyor. Aksaray Kamyon Fabikrası’nda ürettiği kamyon ve çekiciler ile müşterilerine üst ...]]>

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda açtığı yeni yağmurlama test standına sahip tesis ile kalite kontrol ve test teknolojilerindeki öncülüğünü pekiştiriyor. Endüstri 4.0 teknolojileri referans alınarak tasarlanan ve otomatik çalışan yeni tesiste araçlar, 80 km/h hızla seyir halindeymiş gibi simüle edilirken araçların karşılaştıkları fiziksel olaylar incelenebiliyor.

Aksaray Kamyon Fabikrası’nda ürettiği kamyon ve çekiciler ile müşterilerine üst düzey bir sürüş deneyimi sunan Mercedes-Benz Türk, yeni nesil kalite kontrol ve test teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aksaray Kamyon Fabrikası’nda kurulan yağmurlama test standına sahip yeni tesiste araçların yüksek hızda seyir halindeyken karşılaşabileceği fiziksel olaylar simüle edilirken aynı zamanda tesisin sahip olduğu kapalı su çevrimi ile suyun geri dönüşümü sağlanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlanıyor. Yeni tesisin projelendirilmesi ve kurulmasında görev alan  Aksaray Kamyon Fabrikasının proje ekibi, tüm Daimler Truck fabrikaları çatısı altında kullanılabilecek standart bir teknik şartname hazırlanmasında global anlamda aktif rol oynadı. Yeni kurulan tesiste,  araçların rüzgarlı ve yağmurlu hava şartlarında 80 km/h hızla seyir halinde giderken karşılaşacağı koşullar simüle ediliyor  böylece araçların karşılaştıkları fiziksel olaylar incelenebiliyor. Yeni tesisin sahip olduğu sistem ile Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen tüm kamyon ve çekicilerin verileri otomatik olarak depolanarak, araçlarla ilgili tüm yağmurlama test verileri dijital ortamda izlenip analiz edilebiliyor. Sistem ayrıca tesisten topladığı verilerle bakım ekiplerine, tesisin durumu hakkında zamanında bilgi aktararak, tesisin verimliliğini artırmak için gerekli olan otomasyon tabanlı değişikliklerin yapılabilmesine olanak tanıyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/agir-ticari/mercedes-yagmurlama-test-standi.html/feed 0
TAİD 2024 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi https://tasiyanlar.com/en-yeniler/taid-2024-yilinin-ilk-ceyregini-degerlendirdi.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/taid-2024-yilinin-ilk-ceyregini-degerlendirdi.html#respond Mon, 22 Apr 2024 16:29:31 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30948

Ağır Ticari Araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor.  Ağır Ticari Araç Sektörü’nü aynı çatı altında toplayan TAİD, Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören, yönetim kurulu ve üyelerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda 2024 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi. 2024 yılından beklentiler görüşüldü ve TAİD’in yeni logosu da lanse edildi.  Türkiye’de ağır ticari araçlar ...]]>

Ağır Ticari Araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor. 

Ağır Ticari Araç Sektörü’nü aynı çatı altında toplayan TAİD, Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören, yönetim kurulu ve üyelerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda 2024 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi. 2024 yılından beklentiler görüşüldü ve TAİD’in yeni logosu da lanse edildi. 

Türkiye’de ağır ticari araçlar pazarı, istikrarlı bir şekilde büyüme ivmesini sürdürüyor. Büyümenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Öte yandan ağır ticari araçlar sektörü, son yıllarda önemli bir değişimden geçiyor. Elektrifikasyon, otonom sürüş ve bağlantılı araçlar gibi yeni teknolojiler, sektörde ayrıca bir dinamizm yaratıyor.

TAİD raporlarına göre 2024 yılı Ocak-Mart dönemi ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 oranında azaldı. Bu dönemde satışı gerçekleştirilen toplam araç sayısı 10.121 olurken yılın diğer çeyreklerinde ise bir ivmelenme bekleniyor.

Burak Hoşgören, yeni kurumsal kimlik ile ilgili yaptığı açıklamada; “Evet, TAİD Derneği’nin logosu değişti. TAİD’in yeni logosu, gücü ve otoriteyi temsil ederken derneğin sektördeki değişime ayak uyduran, modern ve yenilikçi vizyonunun altını çiziyor. Yeni logo, sadece görsel bir değişimi değil, aynı zamanda sektöre dair yeni bir bakış açısını da temsil ediyor. 

Bu bakış açısı, birlik ve beraberlik, kesintisiz gelişim ve yenilikçilik üzerine kurulu. TAİD, yeni logosuyla birlikte sektörde daha da güçlü bir rol oynamaya ve Türkiye ekonomisine, ağır ticari araçlar sektörünün gelişimine katkıda bulunmaya devam edecek” dedi.   

TAİD derneği bünyesinde bulunan üyelerin faaliyetleri, uzun yol taşımacılığından yurtiçi lojistiğine, dağıtım, inşaat, maden, atık yönetimi de dahil olmak üzere pek çok alanda Türkiye’nin ekonomisi için güçlü bir kaldıraç görevi görüyor. Bu konuya değinen Burak Hoşgören; “Sektörün 2023 yılı ihracat tutarı, 30 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Ağır Ticari Araçlar Derneği olarak ithal edilen ve Türkiye’de üretilen pek çok ticari araç üreticisini aynı çatı altında buluşturuyoruz. Bu markaların hepsi de Türkiye’de birçok farklı sektörün yükünü taşıyor, yerel üretime ve istihdama destek oluyor. Öte yandan araç kullanıcılarımız da ülke üretimi ve ihracatına katkı sağladığı için sektörümüz, stratejik bir öneme sahip bulunuyor” şeklinde açıkladı.  

Sektörümüz, stratejisini uluslararası standartlara uyum sağlamak ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemek üzerine belirliyor

Burak Hoşgören; ‘‘Sürdürülebilirlik, her açıdan sektörümüz için bir zorunluluk. Avrupa Birliği ve tüm dünyadaki sürüdürülebilir politikaları uygulamak durumundayız. İklim krizinin yarattığı zorlukları ele almak adına dünya, karbon nötr olma hedefine kararlılıkla ilerliyor. Bunun paralelinde, teknolojideki gelişmeler de mobiliteyi radikal bir biçimde dönüştürüyor. Bu da yenilik, verimlilik ve güvenlik açısından bizlere benzersiz fırsatlar sunuyor. Sonuç olarak lojistik ve taşımacılık tarihinde son derece önemli bir dönüşüm dalgası yaşıyoruz. Elektrikli ve otonom araçlar gibi gelişen teknolojiler, sürdürülebilir uygulamalara duyulan acil ihtiyaçla birleşerek iş yapış tarzımızı yeniden şekillendiriyor. Akıllı lojistik çağında bağlanabilirlik, kilit önemde. Gelişmiş telematik, yapay zekâ ve veri analitiğinin entegrasyonu treyler ve ağır ticari araçların tasarlanma, üretilme ve işletilme şekillerinde devrim yaratıyor. Stratejik konumu, kalifiye iş gücü ve canlı girişimci ruhuyla Türkiye, bu devrimde iyi bir konuma sahip. Türkiye sadece bu teknolojileri benimsemekle kalmayıp aynı zamanda sektör liderleri, yeni girişimler ve araştırma kurumları arasındaki iş birliğini teşvik ederek bir inovasyon merkezi haline gelme potansiyeline sahip” diye belirtti.

TAİD bünyesinde; ağır ticari araç üreticilerinden Ford-Otosan, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Otokar, Renault Trucks, Scania, Volvo Trucks, Anadolu Isuzu’nun yanı sıra treyler, üst yapı ve yan sanayi markaları Koluman, Krone, Schmitz, Tırsan da yer alıyor. 

Kässbohrer Treyler Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken, TAİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini üstlenirken yönetim kurulu üyeleri olarak Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, Renault Trucks Türkiye Marka İletişim Direktörü Z. Şebnem Uygurtürk, Otokar Ticari Araçlar Yurtiçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı, Krone Treyler Genel Müdürü Semih Pala, Schmitz Cargobull Genel Müdürü Kerem Taş dernekte görev alıyor. 

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/taid-2024-yilinin-ilk-ceyregini-degerlendirdi.html/feed 0
Mercedes, turizm sezonu hazır https://tasiyanlar.com/en-yeniler/mercedes-turizm-sezonu-hazir.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/mercedes-turizm-sezonu-hazir.html#respond Mon, 22 Apr 2024 10:00:21 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30939

Hafif ticari araçlar grubunda sunduğu araçlarla turizm sektörünün tercih edilen markalarından biri olan Mercedes-Benz, 2024 turizm sezonu başlarken yeni V-Serisi, EQV, Vito, Sprinter ve tamamen elektrikli eSprinter ile ürün gamını genişletiyor. Mercedes-Benz, sektörün ihtiyaçları ve müşterilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanan araçlarındaki geliştirmelerin yanında ek donanımlar ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor ve turizm sektöründe her büyüklükteki ...]]>

Hafif ticari araçlar grubunda sunduğu araçlarla turizm sektörünün tercih edilen markalarından biri olan Mercedes-Benz, 2024 turizm sezonu başlarken yeni V-Serisi, EQV, Vito, Sprinter ve tamamen elektrikli eSprinter ile ürün gamını genişletiyor.

Mercedes-Benz, sektörün ihtiyaçları ve müşterilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanan araçlarındaki geliştirmelerin yanında ek donanımlar ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkıyor ve turizm sektöründe her büyüklükteki şirkete uygun çözümler sunuyor.

Hafif ticari araç satışlarında yüzde 26 artış

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz yeni modellerin yanı sıra tamamen elektrikli eSprinter’i de Türkiye pazarına sunarak Mercedes-Benz’in elektrikli iddiasını hafif ticariye de taşımayı hedeflediklerini belirtiyor. Vito Tourer ile segmentinde insan taşımacılığında 1’inci sırada olduklarını söyleyen Akdeniz, “Mercedes-Benz olarak Sprinter ve Vito satışında tüm yılların en yüksek adedine ulaştık. Satışlarımız da bu yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26’nın üstünde artış gösterdi. Türkiye’de yer alan modellerimizle lüks segmentte en çok tercih edilen marka olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz sadece müşterilerimizin değil onların müşterilerinin de yüksek teknolojili, güvenlikli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak” diyerek Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan turizm sektörüne hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çiziyor.

Tufan Akdeniz, turizm sektörünün kendisini her geçen yıl daha da geliştirdiğinin altını çizerek “Mercedes-Benz olarak biz de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Sektörde iş birliği yaptığımız müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla konforlu, kaliteli, güvenli ve en son teknolojiye sahip araçlarımızın yanında finansman, ikinci yael ve satış sonrası hizmetlerimizle de geniş bir hizmet yelpazesi sunuyoruz. İş birliklerimiz sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarını çok daha iyi anlayarak bu yönde geliştirdiğimiz araç ve hizmetlerimizle turizmin kalitesinin artmasına da yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz. Bizim üzerimize düşen turizm ve taşımacılık sektörlerinin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek ve bu gelişimi desteklemek” diyerek sektörün her türlü ihtiyacına destek olabilmek için tüm imkanlarını kullanmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.

Yeni Mercedes-Benz Vito

Yenilenen dış tasarımıyla daha modern, güçlü ve dinamik gözüken Vito BASE, PRO ve SELECT donanımları ile kişisel ihtiyaçlara göre uyarlanabiliyor. İlk kez, elektrikli EASY-PACK bagaj kapağı, rahat yükleme ve boşaltma için yeni Vito Mixto, Vito Tourer için kullanılıyor. Yine bir ilk olarak, standart olarak mevcut MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip.Yorgunluk Asistanı , Yağmur sensörlü sürüş far asistanı  , hız sabitleyici, çapraz trafik fonksiyonlu Aktif Fren Asistanı, Kör Nokta Asistanı, Aktif Şerit Takip Asistanı, Akıllı Hız Asistanı ve geri görüş kamerası da standart olarak sunuluyor. 360 derece kameralı park paketinde de römork bağlantısı ve otomatik şanzıman ile bir römork manevra asistanı da bulunuyor.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter ve eSprinter

Hafif ticari araçların yakında yollara çıkacak elektrikli ismi yeni Mercedes-Benz eSprinter müşteriler için sağladığı katma değer, çok yönlülük ve esneklikle dikkat çekiyor. İki gövde tipi ve uzunluğu ile üç batarya boyutuna sahip yüksek taşıma kapasiteli yeni eSprinter farklı kullanım alanlarıyla da öne çıkıyor. Daha fazla menzil ve daha fazla yük taşıma arasında tercih yapılabilen yeni eSprinter, 56 kWh,81kWh veya 113 kWh kullanılabilir batarya kapasitesiyle Avrupa’da satışa sunulmasının ardından 2024’ün ikinci yarısında Türkiye’de de satışa sunulacak. İlerleyen dönemde ilk kez şasi kamyonet olarak da satışa sunulacak eSprinter bu sayede de çok sayıda sektör için temel bir araç haline gelecek. Buna ek olarak, MBUX bilgi-eğlence sistemi, gelişmiş güvenlik ve destek sistemleri ve daha zengin bir donanım ile ilk kez akıllı, dijital bağlantı avantajı da sunuyor. Ayrıca eSprinter’da isteğe bağlı bir römork bağlantısı da olacak.

Mercedes-Benz, 1995 yılından beri piyasaya sunduğu ve segmentinin lideri olan Sprinter modelini de yeniledi. Yeni Mercedes-Benz Sprinter arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olmak üzere farklı güç aktarma türleriyle ve maksimum brüt araç ağırlığıyla (5,5 tona kadar) farklı sektörler ve kullanım alanlarının gereksinimlerini karşılıyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip 2,0 litre hacimli dizel motorun (OM654) yanında seçilen modele ve güç aktarma tipine bağlı olarak 110 kW, 125 kW ve 140 kW olmak üzere dört farklı güç seçeneği bulunuyor. Güç aktarımını konforlu 9G-TRONIC otomatik şanzıman veya 6 vitesli manuel şanzıman sağlıyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/mercedes-turizm-sezonu-hazir.html/feed 0
MAN, sıfır emisyon portföyünü genişletiyor https://tasiyanlar.com/agir-ticari/man-sifir-emisyon-portfoyunu-genisletiyor.html https://tasiyanlar.com/agir-ticari/man-sifir-emisyon-portfoyunu-genisletiyor.html#respond Mon, 22 Apr 2024 09:39:59 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30935

MAN Truck & Bus, hidrojen yanmalı motora sahip araçları piyasaya süren ilk Avrupalı kamyon üreticisi olmaya hazırlanıyor. Şirket, bu alandaki çalışmaları kapsamında, ilk etapta yaklaşık 200 ünitelik bir seriyi, önümüzdeki yıla kadar Almanya, Hollanda, Norveç, İzlanda ve Avrupa dışında seçtiği ülkelerdeki müşterilerine sunmayı planlıyor. “hTGX” olarak adlandırdığı yeni aracı bu yıl içinde müşterilerine teslim etmeyi ...]]>

MAN Truck & Bus, hidrojen yanmalı motora sahip araçları piyasaya süren ilk Avrupalı kamyon üreticisi olmaya hazırlanıyor. Şirket, bu alandaki çalışmaları kapsamında, ilk etapta yaklaşık 200 ünitelik bir seriyi, önümüzdeki yıla kadar Almanya, Hollanda, Norveç, İzlanda ve Avrupa dışında seçtiği ülkelerdeki müşterilerine sunmayı planlıyor. “hTGX” olarak adlandırdığı yeni aracı bu yıl içinde müşterilerine teslim etmeyi öngören MAN, 2025’ten itibaren de sayıyı kademeli olarak artırmayı hedefliyor.

Ticari araç üreticisi MAN Truck & Bus, MAN sıfır emisyon portföyünü genişletmeye devam ediyor. Hidrojen yanmalı motora sahip araç serisini piyasaya süren ilk Avrupalı kamyon üreticisi olmaya hazırlanan MAN, başlangıç olarak yaklaşık 200 adetlik araç grubunu Almanya, Hollanda, Norveç, İzlanda ile birlikte Avrupa dışında belirlenen ülkelerdeki müşterilerine teslim etmeyi amaçlıyor. “MAN hTGX” olarak adlandırdığı yeni aracını ilk kez 2024 yılında müşterilerin ulaştırmayı öngören MAN, 2025 yılından itibaren de bu sayıyı kademeli olarak artırmayı planlıyor. Çevreci niteliklere sahip olan yeni MAN hTGX; özellikle inşaat, tank veya kereste taşımacılığı gibi ağır işlerde alternatif sıfır emisyonlu tahrik seçeneği sunuyor. MAN hTGX, ayrıca yeterli şarj altyapısı olmayan bölgelerde ya da yeterli hidrojene sahip pazarlarda kullanılmak üzere akülü elektrikli kamyonlara çevre dostu alternatif olarak öne çıkıyor. Sıfır emisyon noktasında çalışmalarını sürdüren MAN, aynı zamanda 2023 yılından bu yana Avrupa’da elektrikli şehir otobüsleri pazarının lideri konumunda bulunuyor.

“hTGX ile sıfır emisyon portföyümüze cazip bir ürün daha ekledik”

MAN Truck & Bus Satış ve Pazarlama’ dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Friedrich Baumann, “Karayolu yük taşımacılığını karbondan arındırmak için akülü-elektrikli araçlara odaklanmaya devam ediyoruz. Bu araçlar şu anda enerji verimliliği, işletme ve enerji maliyetleri açısından diğer tahrik konseptlerine göre büyük  avantajlara sahipler. Ancak, hidrojen yanmalı motorlarla çalışan kamyonlar, özel uygulamalara ve pazarlara yönelik faydalı bir çözümdür.. Müşterilerimizin taşımacılık uygulamalarının büyük çoğunluğuna elektrikle çalışan kamyonlarla en iyi şekilde hizmet verebileceğimizi öngörüyoruz. Özel uygulamalar için hidrojen yanmalı sistem veya gelecekte yakıt hücresi teknolojisi uygun bir tamamlayıcıdır. Hidrojen yanmalı motor H45, kendini kanıtlamış D38 dizel motoru temel almakta ve Nürnberg’deki motor ve batarya fabrikasında üretilmektedir. Bilinen teknolojinin kullanılması, pazara erkenden girmemizin önünü açmasının yanında, hidrojen altyapısının hızlandırılması için de belirleyici ivme sağlıyor. hTGX ile sıfır emisyon portföyümüze cazip bir ürün daha ekledik” diye konuştu.


MAN hTGX, AB CO2 mevzuatındaki ‘sıfır emisyonlu araç’ kriterlerini de karşılıyor

MAN’ın yeni aracında kullandığı hidrojen tahriki, özellikle özel aks konfigürasyonu gerektiren veya kamyon karoserine duyulan ihtiyaç nedeniyle şaside akü için yer bulunmayan özel taşıma görevleri için uygun bir model olarak öne çıkıyor. MAN hTGX, başlangıçta sunulan 6×2 ve 6×4 aks varyantlarında yüksek taşıma kapasitesi ve 600 kilometreye kadar azami menzil sunuyor. Kullanılan H45 hidrojen yanmalı motor ise, 383 kW /  520 beygir gücüne ve 900-1300 d/d’de 2500 Nm torka sahip. Hidrojenin motora doğrudan enjeksiyonu ile hızlı güç aktarımı sağlayan araç, 700 bar’a (CG H2) kadar sıkıştırılmış hidrojen ve 56 kg’lık depo kapasitesi ile 15 dakikadan kısa sürede yakıt ikmali yapabiliyor. MAN hTGX, 1 g CO2/tkm’den daha az CO2 salınımı ile yeni planlanan AB CO2 mevzuatı kapsamında “sıfır emisyonlu araç” kriterlerini de karşılıyor.


“Yeni aracımız, kalitesi ve karmaşık olmayan bakımı ile de müşterilerimizi etkiliyor”

Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frederik Zohm ise, yeni araç ve bu alandaki çalışmalar ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“AB düzeyindeki yeni CO2 düzenlemeleri, hidrojen yanmalı motorlara sahip kamyonları sıfır emisyonlu araçlar olarak sınıflandıracak. Bu da bu tür araçların CO2 filo hedeflerimize tam olarak katkıda bulunacağı anlamına geliyor. Bu araçlar, aynı zamanda akülü-elektrikli araçları tamamlayan seriye kapıları açıyor. Aracın sahip olduğu nitelikler sayesinde, müşterilerimiz örneğin geçiş ücreti indirimlerinden yararlanacaklar. Şirket olarak, MAN’ın Nürnberg tesisinde en yenilikçi motor teknolojisine ve hidrojenin yakıt olarak kullanımı konusunda onlarca yıllık deneyime sahibiz. Bunu kullanıyor ve MAN hTGX ile gerçek bir MAN deneyimi sunuyoruz. Yeni hidrojen yakıtlı kamyon, denenmiş ve test edilmiş TG araç serisine dayanıyor. Araç, en yüksek seviyede kalitesi ve karmaşık olmayan bakımı ile de müşterilerimizi etkiliyor. MAN olarak, batarya teknolojisi ve hidrojene dayalı yakıt hücresi teknolojisini araştırmaya devam edeceğiz. H2 yakıt teknolojisi de MAN’da hazırlık aşamasında bulunuyor. Ancak bu teknolojinin gerçekten pazara hazır ve rekabetçi olması için birkaç yılın daha geçmesi gerekiyor.”

MAN, e-mobilitede olduğu gibi, “Simplifying Business- İşleri Kolaylaştırma” iddiası doğrultusunda yenilikçi ve güvenilir araçların geliştirildiğini ve üretildiğini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda dizelden sıfır emisyonlu araçlara geçişte müşterilerini, kapsamlı servis ve danışmanlık teklifleriyle de destekliyor.

MAN hidrojen tahrikleriyle ilgili köklü bir geçmişi sahip

Hidrojen tahrikleriyle ilgili köklü bir geçmişi sahip olan MAN, onlarca yıldır bu konuda araştırmalar yapıyor. MAN Truck & Bus, hidrojenle çalışan ilk otobüsünü ise, 1996 yılında Hannover Fuarı’nda tanıtmıştı. SL 202 şehir içi otobüsü, hidrojenle çalışmak üzere modifiye edilmiş bir doğal gaz motorundan güç alıyordu. Hannover Fuarı’nın ardından araç, Erlangen’de dokuz ay süren bir test aşamasını tamamladı ve bu süre zarfında 13.000 kilometre yol kat ederek, 60.000 yolcu taşıdı. Otobüs nihayet 1997’de Münih’e ulaştı ve burada düzenli bir şekilde başarıyla kullanıldı. Bunu 1998 yılında Münih Havaalanı için 2008 yılına kadar kullanılan üç körüklü otobüs ve 2006 ile 2009 yılları arasında hidrojenle çalışan 14 otobüs daha takip etti.

MAN, ayrıca ticari araçlarla ilgili deneyimlerine ek olarak, MAN Engines bölümü için hidrojen motorunu karayolunda ve su üzerinde çok çeşitli uygulamalarda geliştiriyor ve test etmeye devam ediyor.

]]>
https://tasiyanlar.com/agir-ticari/man-sifir-emisyon-portfoyunu-genisletiyor.html/feed 0
ZF, Busworld 2024 Fuarı’nda yerini alıyor https://tasiyanlar.com/en-yeniler/zf-busworld-2024-fuarinda-yerini-aliyor.html https://tasiyanlar.com/en-yeniler/zf-busworld-2024-fuarinda-yerini-aliyor.html#respond Fri, 19 Apr 2024 11:59:10 +0000 https://tasiyanlar.com/?p=30930

Ticari araç tedarikçisi ZF, 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Busworld fuarında otobüs üreticilerine ve filolarına karbon salınımını daha da azaltan, daha güvenli ve bağlantılı toplu taşıma sağlayan en son teknolojilerini sunacak. Ülkede bir ilk olarak, ZF’nin alçak tabanlı şehir otobüslerine yönelik yeni nesil elektrikli aksı AxTrax 2 LF, ZF standında ön plana çıkacak. Güvenlik ...]]>

Ticari araç tedarikçisi ZF, 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Busworld fuarında otobüs üreticilerine ve filolarına karbon salınımını daha da azaltan, daha güvenli ve bağlantılı toplu taşıma sağlayan en son teknolojilerini sunacak. Ülkede bir ilk olarak, ZF’nin alçak tabanlı şehir otobüslerine yönelik yeni nesil elektrikli aksı AxTrax 2 LF, ZF standında ön plana çıkacak. Güvenlik konusunda, ZF’nin şehir içi otobüsler için geliştirdiği Çarpışma Azaltma Sistemi (CMS) ile elektrik el freni OnHand EPH de dahil olmak üzere yeni ADAS çözümleri de sergilenecek. Ziyaretçilere ayrıca ZF’nin dijital filo yönetimi çözümü Bus Connect’in canlı tanıtımı yapılırken, gelişmiş filo orkestrasyon platformu SCALAR da sunulacak.

Dekarbonizasyon: Gelişmiş elektrikli tahrik sistemi

  • ZF, Türkiye’de bir ilk olarak alçak tabanlı şehir otobüsleri için gelişmiş AxTrax 2 LF elektrikli portal aksını sunacak. ZF’nin en son e-mobilite geliştirme çalışmalarının örneği olan yeni aks ticari araç endüstrisinin karbondan arındırılmış bir geleceğe doğru dönüşümünü daha da desteklemeye yönelik gelişmiş performans sunuyor.
  • AxTrax 2 LF, hairpin tipi sargı teknolojisine sahip elektrik motoru ve 800 V silisyum karbür (SiC) invertör gibi yenilikçi bileşenleri paylaşan ZF’nin yeni nesil modüler e-mobilite kitinin bir parçasını oluşturuyor. 360 kW’a varan sürekli gücü ve 37.300 Nm’ye varan azami torku sayesinde tek bir tahrik aksı ile 29 tona kadar brüt araç ağırlığına sahip körüklü otobüsler için %20’lik etkileyici bir tırmanma kabiliyeti sağlıyor.
  • Aynı zamanda önceki nesle kıyasla %10’a kadar enerji tasarrufu sunan AxTrax 2 LF; kompakt tasarımı ile yolcu bölmesi için kullanılabilecek alanı azami düzeye çıkarıyor. Daha yüksek performans sunmasına rağmen, önceki kuşak elektrik aksı AxTrax AVE ile karşılaştırılabilir bir hacim kullanıyor. Yeni aks, aynı zamanda ZF’nin havalı süspansiyon ve fren sistemleriyle tamamen uyumlu. Yazılım açısından AxTrax 2 LF, ZF’nin aks durumu izleme ve siber güvenlik gibi son teknoloji özelliklerini geliştirme konusundaki kapsamlı deneyiminden de yararlanıyor. AxTrax 2 LF’in seri üretiminin 2025 yılında başlaması planlanıyor.

Güvenlik çözümleri:

  • ZF’nin şehir içi otobüsler için Çarpışma Azaltma Sistemi (Collision Mitigation System, CMS), aracın rotası üzerinde bulunan araçları, bisikletlileri ve yayaları algılayabilen akıllı bir fren sistemi de sergilenecek. Yenilikçi CMS sistemi, acil bir frenleme ihtiyacında otobüsü otomatik olarak durdururken, aynı zamanda araç içerisinde ayakta duran yolcuları da gözetir.
  • Fuarda ayrıca ZF’nin OnHand elektro-pnömatik el freni de yer alacak. Akıllı el freni sadece araç güvenliğini ve sürücü konforunu artırmnın yanı sıra otonom sürüş için yapı taşı teknolojisi olma görevi de görüyor.

SCALAR ve Bus Connect ile bağlantı çözümleri

  • ZF’nin filo yönetimi platformu SCALAR, toplu taşıma yöneticilerine karayolu taşımacılığı planlamasını, sevkiyatını ve başka süreçleri optimize etme olanağı sağlıyor. Gelişmiş sistem, toplu taşıma operatörlerine, gerçek zamanlı ve yapay zekâ tabanlı otomatik karar verme hizmeti sunarak servisin en yüksek düzeye taşınmasına yardımcı oluyor.
  • SCALAR EVO Flow, takograf, CAN bus veya mevcut sensörler gibi çeşitli araç birimleri ile uyum sağlayarak filo operatörlerine yüksek değerde araç ve sürücü verilerinin kullanılabilmesine olanak sağlıyor.
  • Busworld’deki ZF ziyaretçileri, dijital filo yönetimi çözümü Bus Connect’i de canlı olarak deneyimleyebilecek. ZF Bus Connect, filo operatörlerinin bir yandan maliyetlerden tasarruf ederken diğer yandan da güvenliği artırmasına, bakımı optimize etmesine ve değerli veri analizlerine dayanarak otobüs filosu operasyonlarını iyileştirmesine yardımcı oluyor.

ZF basın toplantısı, Busworld Türkiye’de, 29 Mayıs günü saat 15:50’de, ZF standında (Salon 1, stand D02) gerçekleştirilecek. ZF EMEA Otobüs Satış Başkan Yardımcısı Frank Burkhart, teknolojilerin mevcut durumunu saat 15:50’de sunacak.

]]>
https://tasiyanlar.com/en-yeniler/zf-busworld-2024-fuarinda-yerini-aliyor.html/feed 0